Gaisa kvalitātes uzlabošanai Rīgā automašīnu skaitam pilsēta centrā būtu jāsamazinās par 20%, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP).
Viņš skaidroja, ka sarunas par iespējamajiem gaisa kvalitātes uzlabošanas risinājumiem galvaspilsētā ir tikai sākušās un tiek apskatīti vairāki scenāriji, kā samazināt gaisa piesārņojumu. Par iebraukšanas maksu saruna sākta, jo tas ir viens no risinājumiem, kā gaisa kvalitātes uzlabošanas vārdā rīkojas citas pilsētas pasaulē.
"Lai samazinātu gaisa kvalitātes ietekmi uz veselību, būtu nepieciešams tikai par 20% samazināt auto skaitu pilsētas centrā. Ja izdotos pietiekami uzlabot sabiedrisko transportu un velojoslas, domāju, ka jaut tagad 20% autovadītāju labprāt atteiktos no autotransporta izmaksu dēļ, piemēram," pieļāva domes deputāts.
Politiķis gan piekodināja, ka lēmums par iespējamajiem risinājumiem tiks pieņemts pēc tam, kad tik pabeigts pētījums. Savukārt iebraukšanas maksas ieviešana pilsētas centrā sastrēgumu laikā ir viens no "tālākā gala" risinājumiem. "Galvenais mērķis ir uzlabot gaisa kvalitāti galvaspilsētā," apgalvoja Cepurītis.
Kā ziņots, Rīgas zemo emisiju zonas satiksmes pārkārtošanas plāns tiks izstrādāts līdz šī gada beigām. Zemo emisiju zona ir pilsētas teritorija, kurā tiek īstenots noteiktu pasākumu kopums, lai samazinātu autotransporta radītās emisijas, kas ietekmē ne tikai gaisa kvalitāti, bet arī atstāj negatīvas sekas uz sabiedrības veselību.
Pagaidām neizskanēja neviens iespējamais risinājums, kurā galvaspilsētas teritorijā varētu ieviest zemo emisiju zonu un kādi varētu būt šīs zonas ieviešanas nosacījumi.
Tikmēr Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone (JV) iepriekš intervijā Latvijas Radio norādīja, ka viens no iespējamiem emisiju ierobežošanas pasākumiem Rīgas centrā varētu būt privātā transporta iebraukšanas maksas noteikšana sastrēgumu laikā.
Viņa skaidroja, ka zemu emisiju zonu galvaspilsētas vēsturiskajā centrā plānots noteikt, lai motivētu cilvēku pārsēšanos uz sabiedrisko transportu un pārvietošanos ar videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem, tādā veidā mazinot gaisa piesārņojumu un padarot vidi veselīgāku un patīkamāku dzīvošanai un strādāšanai.
Kad visa valsts beigs tiražēt stulbumu, auto kurš stāv, nav gaisa piesārņotājs, taču visi "zaļie" nodokļi organizēti tā lai maksimāli daudz brauktu, jo īpaši tie kam lielmotori ...
Noteikumus kad pēdējo reizi lasīji?
Cik ilgi drīkst stāvēt auto ar ieslēgtu dzinēju DZĪVOJAMĀ ZONĀ?
Cik tagad ir tādu, kuri pa pusstundai rūcina auto DZĪVOJAMĀ ZONĀ?
Vai tad neesi manījis ieradumu cilvēkus? Tie ir tādi daudzdzīvokļu namu iemītnieki, kuri savu veco golfu noliek tieši ar izpūtēju pret logiem, ziemā tad nu skrien laukā to padarbināt ik pa 3;6;12;24 stundām ( kā nu kurš), kaut nekur pat nebrauc, tik vien kā pēc degvielas un vasarā uz TA!
Vai nu tu esi burta kalps vai absolūts lohs, bet jebkas kas ir zem 5 min. pirmkārt nav stāvēšana, un kādam būs īpaši jāpacenšas pierādīt ka tas tā nav, neatkarīgi no visiem citiem apstākļiem.
Un otrkārt vadītājiem ir pienākums nodrošināt drošību uz ceļa, tātad ja logu atkausēšanai un sniega notīrīšanai ir vajadzīgs vairāk par 5. min. tad tas ir vajadzīgs neatkarīgi no tā ko iedomājies uupis, ja nepatīk var motoru darbināt līdz 5 min. izslēgt un to darīt no jauna, ja tā gribas lai burtam atbilstu. CSN nenosaka laika sprīdi kādā tā 5. min. darbināšana ir jāmēra ...
Kaut gan no mana viedokļa ar stāvēšanu saprotu auto ar kur nekur un nekas darīts netiek, bet katram savas problēmas "tuvākas"...
Kad tādam gudrajam kvēpinātājam, kas ir sadomājies ka var argumentēti indēt apkārtējos, salies ventilācijā siļķu sālījumu vai vispār izbliezīs naher visus stiklus ar zīmīti "pateicīgie garāmgējēji par dīzeļhirosimu", tad arī domās, kas un kā.
Ar sava stulbuma izpausmēm nav obligāti lielīties, atradīs tevi un samaksāsi asariņas liedams ...
Un vēl astē vilksies ierakstiņš VP datu bāzē!
3 darba vietās no 6 ko esmu strādājis man šāda izziņa no VP ir bijusi jāiesniedz ;).
Un viena darba vieta vēl pat cītīgāk manu "uzvedības vēsturi" ir pētījusi, bija jāparaksta atļauja par šādu datu iegūšanu. ;)
P.S. be man Rīgā vajag, ne man man prikols kādam smirdināt zem loga, es ciest nevaru stulbumu kas tiek izplatīts un audzināts tautā. Ja valsts un valdība izliekas esam zaļi tad es ar māku/spēju izdomāt kā piečakarēt lohus ...
Neviens neko nemeklēs. Nu tā ka galīgi un pavisam ne. paziņam nepaveicās, auto stāvēja blakus kādam, kuru hulīši nodedzināja. gads pagājis, neesot nekādas virzības šajā lietā.
Tā ka vari te nebiedēt ar VP bāzēm un vēl ko lohus.
protams ka ja runā par VP neviens neko vairāk kā papīru neuzrakstīs, bet man tas netraucētu aizsūtīt tā gudrinieka bildi, lai pievieno lietai ... tiesa man nav daudzīvokļu māja ... un ir arī idejas kā ātri iegūt loha adresi ...
Un tevi uzrautu par valsts reģistru izmantošanu privātai vajadzībai, hehe. Ar ierakstu privātajā failā
Man nevajag valsts reģistrus, kaut potenciāli es zinu kurus striķus varētu paraustīt (taču nedomāju ka tam nespētu atrast juridisku pamatojumu, lai vēl vajadzētu labus paziņas likt zem "lupas"), kur nu vēl privātām vajadzībām, lielākā daļa lohu stiepj līdz sev vienu labi detektējamu mantiņu, kura visticamāk lien pie katra hot-spot kur nav slinkums ...
Pilicija paprasīs datus operatoriem un izrādīsies, ka pie auto bija....babalis. Vienkārši tik lēni gāja, ka gaāmiešanas laiks bija pusminūte, ar ko pietiek lai samaitātu dienu (nedēļu) kūpinātājam. Un ko, uzraus babuli stabā? Bet negantnieks būs atnācis bez telefona.....
Tici man, ja kāds ir tik dumjš ka līdz tam auto būs atvilcies, tad cerēt ka būs tik gudrs labi pēdas slēptu ir mazākais naivums. Cits jautājums ka VP katru lohu negrasās ķerstīt - pats "atskries" agri vai vēlu ...
Pat sēdējuši un pieredzējuši recidīvisti lohojas tā ka maz neliekas ... un vienu tādu iepriekšējā darba vietā drošības džeks kopā ar apsardzi ar deguntiņu "rudens sniedziņā" mazliet paturēja, jo bija tik stulbs ka 3 reizi atvilkās tur kur, bija skaidri redzamas kameras ....
Lai nokasītu ledu no stikla, nav taču jādarbina smirdoņas ģenerators, kas sakrit\ibas pēc ir arī dzinējs. Nokasi, piešķil un brauc.
Kasīšana bojā vējstiklu. Pēc tam nevar naktī redzēt, kur braukt, dēļ pretīmbraucošajiem.
To "Un" - Tu esi pinīgs āksts, kurš nekad nav lietojis mašīnu ziemas periodā un tev nav nemazākās nojausmas kas ir apledojums uz stikla, tā ka piever savu pāksti un izvairies no debiliem padomiem!
Visu es zinu un arī tādus kūpinātājus esmu lietojis. Ja tu nespēj braukt nesildot auto, tad liec webasto pečku, nevis kurbulē savu gāzvāgenu kā publisko nāves nometni. Neviens tev nav parādā elpot izplūdi. Ja nav naudas salona pečkai - skrien uz pieturu, nevis indē puspasauli.
Ja Tu domā webesto netērē degvielu un nesmird, tad Tu esi vēl stulbāks nekā es domāju.
Skaidrs, ka normālās dienās nav vajdzīga ilga sildīšana, bet ir apstākļu sagadīšanās, kad pēc mitra laika nāk auktums, kad ar 5 min var neietikt. Un pļūtīt ka pareizākais ir kasīt ledu no auksta stikla var tikai pilnīgs nejēga auto lietās - TU....
Jā, webaste kurina degvielu, bet salīdzini - cik noēd pečka un cik - tavs vecais kūpošais dranduļets....
Ne tādam mēslam kātu irtiuesības saukt mani par dumkju!
Mans auto nav ne vecs ne kūpošs.
Ja Tev nepatīk veci kūpoši dranduļeti, tad ej prasi CSDD kā tādi saņemt TA, bet neraksti atklāti debilus padomus par webasto un stiklu kasīšanu...
Man auto ir tikai auto, bet tev - dārgums, ko tu gribi atstāt mantojumā bērniem. Un tāpēc tu to kūpini bērniem pie deguna un neapjaut, ka tāpēc viņi nodzīvos īsāku mūžu nekā bez tava riteņotā ešafota.
izskatās ka Wala ir no rūcinātāju rindām
sniega notīrīšanai un logu nokasīšanai nav vajadzīgs rūcošs dzinējs
Ko ta tu vēl te raudi, ne es Rīgā dzīvoju, ne man stāvvieta kādam pie loga
aa, nu lab. tad laikam esi kā Kurzemes jātnieks, viens pret visiem)))
man kaimiņos ir šitādi rūcinātāji. situāciju vēl pasliktina ka viņu xc60 volgas D5 sprauslas jau kādu gadu prasās uz miskasti. tad nu tas lops pielec uz 3 stobriem. pēc kādām 20sek pieslēdzas 4-ais, bet piektais parasti pamostas vēl pēc minūtes. viss tas kopumā tiek arī atbilstoši pavadīts gan akustiski gan vizuāli gan arī degunam ziņojot
Nu pirmā štelle būtu sadot pa galvu tirgoņiem kas uz vidējo lohu ir nopelnījuši iesučījot sūdu ar iespējami lielu nobraukumu. Tad tiem kas tehnisko piešķir katram lūznim utt.
Mana vecā FR-V vienīgais ko bija jādara jāpārmetina visa, bet citādi tai ne aukstums nekas cits nerada problēmas ... nu jā un man auto stāv garažā un FR-V zem jumta, tā ka pat īsti tīrīt nav ko ...
Nu tu jau kā komunists runā - atbildību no šrota īpašnieka pārcelsim uz tirgotājiem. A tas nekas, ka lohhs jau 5 gadus brauc ar savu ddddranduļetu un vienīgais, kam sekojis - izbēris pelnutrauku pa logu, stāvot pie sarkanās. Un tagad ble vainīgi tirgotāji. Nudien, ja?
Varu pastāstīt gadījumu iz dzīves, kad ģimenē nopirkās itkā labs auto, bet ar smagiem rūsas caurumiem apakšā un avīzēm metāla vietā, kāds sameklēja paziņas, vai kā citādi samaksāja, lai nepareizās vietās attiecīgs mehs nepaskatās, kaut paceļot auto, tam visam bija acīs jāduras ...
Tā ka kriminālā prakse kapitālismā arī ir krimināla prakse, pat pieņemot ka man kāds sakars ar komunistiem ...
Un ja tirgotājs mēģina izlikties ja ir lohs, un ja iepriekšējais pārdevējs vai īpašnieks ir "suka" - tās pasakas lai stāsta pirmskolas vecuma bērniem.
Kurai bija žēl pārdesmit eiro un stundas laika aizdzīt sapņu auto uz apskati uzticamā servisā? Turīgi cilvēki, ko lai saka, ja var tā mētāties ar naudu.....
Serviss bija autorizētais un pat man kasjaku tyr ar savu auto nebija bijuši ...
Autorizēto lohuzmetēju servīze. Nudien.