ES lēmums: Elektriskajām automašīnām nepieciešams radīt skaņu 1

Opel Ampera Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.aprīlis 2014 10:24

Klusām un, iespējams, cilvēku dzīvību apdraudošām elektriskajām automašīnām nepieciešams kustības laikā radīt skaņu, lai par savu tuvošanos brīdinātu kājāmgājējus un velosipēdistus, nolēmusi Eiropas Savienība (ES).

ES ražotājiem devusi piecu gadu periodu, kurā tiem nepieciešams automašīnām uzstādīt tā dēvētās akustiskās transportlīdzekļu brīdināšanas sistēmas, kas, visticamāk, atdarinās iekšdedzes dzinēju skaņu.

Šis lēmums attiecas uz visiem elektriskajiem automobiļiem, kā arī tādām hibrīdautomašīnām ar degvielas vai dīzeļdzinējiem kā "Toyota Prius" un "BMW i3". Abas šīs automašīnas rada ļoti niecīgu skaņu, kad tās pārvietojas ar elektrības piedziņu.

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

ES šo lēmumu pieņēmusi pēc brīdinājumiem, ka klusas elektriskās automašīnas rada jo sevišķus draudus tādiem ceļu lietotājiem, kuriem ir redzes problēmas.

Šī prasība ir daļa no plašākas ES noteikumu paketes, kas arī nosaka prasību parastajiem automobiļiem un kravas automašīnām ar degvielas un dīzeļdzinējiem par 25% samazināt trokšņu līmeni. Tādējādi ES cenšas samazināt kopējo skaņas piesārņojumu, ko rada ceļu satiksme.

Opel Ampera Foto: iAuto.lv

Visi komentāri

LMT 20.aprīlis 2014 12:00
0 1 Atbildēt

Sen bija laiks cīnīties pret šiem slepkavvāģiem!

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunais Toyota RAV4 GR Sport (+FOTO) 2

Fotogalerija pēc divu dienu braukšanas ar Toyota Rav4 GR Sport kompletācijā. Lasīt vairāk

80 uzlādes apkārt zemeslodei – Mercedes gatavojas rekordbraucienam ar elektrisko eActros 600 (+ FOTO)

Mercedes-Benz Trucks kopā ar kravas auto šoferi un satura veidotāju Tobiasu Vāgneru gatavojas neparastam izaicinājumam — pirmajam ceļojumam apkārt pasaulei ar pilnībā elektrisku kravas auto. Lasīt vairāk

Jeep uzlabojis kompakto modeli Avenger (+ FOTO) 4

Kompaktajam modelim veikti vizuāli un tehniski uzlabojumi. Lasīt vairāk

Siliņa aizsardzības ministra amatam virza pulkvedi Melni (+ VIDEO) 1

Demokrātiskās valstīs pieņemts, ka aizsardzības ministra amats ir politisks. Arī Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas visi aizsardzības ministri ir bijuši politisko partiju pārstāvji. Taču tagad Ministru prezidente šim amatam virza militārpersonu, NBS pulkvedi Raivi Melni. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti