Visi komentāri - Elektrovelosipēdi pie mums vēl ir neiepazīta teritorija (+VIDEO)

Elektrovelosipēdi pie mums vēl ir neiepazīta teritorija (+VIDEO) 40

TV Autoziņas speciāli iAuto | 27.maijs 2022 8:16

Velosipēdi ar papildus elektrisko piedziņu no eksotikas kļuvuši par ierastu lietu. Bet vai mēs par šiem velosipēdiem zinām pilnīgi visu?

Diez vai... Fans Prosport velosipēdu divīzijas vadītājs Juris Mikulens uzskata, ka Latvijas velobraucēji šajā ziņā vēl apgūst no domubiedriem Rietumeiropā. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

Visi komentāri

WALA 27.maijs 2022 8:48
5 0 Atbildēt

Par to nezināšanu ir diezgan daudz piemuldēts, nelaime gan ir cita - elektro velo kādu es gribētu paskatīties maksā 5k+ taču atdot tādu naudu par principā "spēlāmantiņu" dažiem mēnešiem gadā - tad varu braukt arī ar parastu velo, jo laikapstākļi abus ietekmē pilnīgi vienādi ...

Opis 27.maijs 2022 9:01
4 0 Atbildēt

Par 5k es labāk nopērku elektrisko motorolleri un braucu kā kungs, nevis minu pedāļus!

Police 27.maijs 2022 9:55
2 0 Atbildēt

Ar elektrisko motorolleri tu nedrīskti braukt pa veloceliņiem, atšķirībā no e-velo.

Opis 27.maijs 2022 10:08
1 1 Atbildēt

Vēl pasaki, ka es pa trotuāru nevaru braukt. Varētu padomāt, ka mans mūža sapnis ir pārvietoties kā spitālīgajam pa spitālīgo celiņu, kur maisās visādi plidriņi pa priekšu. Ja galva aug no pareizās vietas, var mierīgi izmantot koplietošanas ceļus nevienam netraucējot.

OK 27.maijs 2022 11:31
0 0 Atbildēt

Labi, ka to saproti, jo ir daudz gados jaunu motorolleristu kas to nemazam nezina.

msh 27.maijs 2022 12:15
0 0 Atbildēt

Elektriskajam motorollerim veloceliņus nevajag jo tas spēj ierakstīties satiksmē

Heh 27.maijs 2022 12:59
0 0 Atbildēt

Pastāsto to tiem, kas ar Ryde sarkanajiem brauc pa veloceliņiem

Opis 27.maijs 2022 13:54
0 0 Atbildēt

Tiem sarkanajiem tak ir pedāļi!

Sarkanais 27.maijs 2022 14:04
0 0 Atbildēt

Tu redzēji vai atceries no iepriekšējiem gadiem? Vairs nav. Līdz ar to - pārkāpj.

Krotow 27.maijs 2022 11:01
1 0 Atbildēt

Par to arī stāsts. Pec parametriem interesanta e-riteņa cena tuvojas motocikla cenai. 3-4 mēnešiem gadā mīnus lietainās dienas tādu ciparu nolikt negribas. Citādi atliek meklēt Ķīnas izcelsmes velo pārbūves komplektus ar neskaidriem parametriem un noturību. Un vēl jādomā, kā izdarīt lai pie veikala bateriju nenosper

Nianse 27.maijs 2022 11:40
1 3 Atbildēt

Evelo vari stiept augšā uz dzīvokli, bet mocim vajadzēs vietu laukā - bez vietas kaut vai stāvvietas tuvumā diez kas nav, ja ne pašā stāvvietā.

Evelo vari uzlādēt bez smirdoņas un lētāk, nekā maksātu par beņņžu. Protams, ar velo nebrauksi tik tālu kā ar moci, bet to jau tāpat saprot. Kaifu var ķert arīno evelo, rāviens kā zirgam - tikai nav smakas un trobeļa, kas baikeriem ir liela daļa no izklaides.

Pie veikala var nozagt ne tikai bateriju, bet visu braucamo...arī auto!

Krotow 27.maijs 2022 12:36
0 0 Atbildēt

Redz, domāju par kādu e-maztransportu siltajam periodam. Lai nosacīti labā laikā var tikt līdz darbam un atpakaļ vai ar hobiju mugursomā aizripot līdz pļavai, atstājot auto mājās un neiespringstot par pretvēju. Ar mazo skūteri ne visur izbrauksi. Velo būtu vislabākais formāts. Taču jautājums par cenu un iespēju nepalikt bez baterijas, ja braucamais pieslēgts zem biroja uz ielas.

M 27.maijs 2022 13:01
0 0 Atbildēt

ja ir iznterese, piebrauc uz velodarbnīcu Iļģuciemā pie tramv. galapunkta, viņi tur ņēmās ar evelo konvertācijām. Pāsam pieredzes nav, tik redzēju ka tur apgrozās arī viņu klienti ar evelo.

imzz 27.maijs 2022 15:16
0 0 Atbildēt

Evelo vari stiept augšā uz dzīvokli,

Esi redzējis daudzus, kuri vispār stiepj ričukus uz dzīvokli ? Pēc mana novērojuma, velo izmanto, ar retiem izņēmumiem, tikai pirmo stāvu iemītnieki. Velo, el velo, rolleru u.c. izmantošanas pirmais priekšnoteikums ir savs šķūnis.

Nu 27.maijs 2022 16:27
1 0 Atbildēt

Ne visi dzīvo Āgenskalnā, kur mājām ir šķūņi (no kuriem izfenderēt dārgu velo ir katra zaglēna sapnis).

Krotow 27.maijs 2022 18:15
0 0 Atbildēt

Un kā vēl stiepj. Īpaši ja ir lifts. Visās dzīvokļu mājās jau nav aizslēdzamas palīgtelpas un daļā jauno projektu par to lietošanu vēl ir baigi sālīti japiemaksā. Pats savu velo arī turu dzīvoklī.

WALA 27.maijs 2022 8:52
0 0 Atbildēt

P.S. protams ja tev nav normāla velosipēda, tad E-velo jau ir apsverams, jo cenu starpība jau vairs nav tik atšķirīga ar salīdzināmu aprīkojumu ...

Nez 27.maijs 2022 9:52
0 0 Atbildēt

Nez vai sportistam kura veļļukam ir augšējo plauktu aprīkojums, vajag e-velo un otrādi - diezvai cilvēkam kam noderētu e-evelo, jau tagad ir labu labais velo.

WALA 27.maijs 2022 10:54
1 0 Atbildēt

Ir viena kategorija, kura arvien vairāk sāk izmantot e-velo - Downhill (DH) braucēji - lai braucot atpakaļ kalnā nav pašam tik ļoti jāminas, un savrīgākajā treniņa daļā esi vēl ļoti "svaigs"...

Domāju ka sportisko sniegumu DH braucēji šādi uzlabo diezgan iespaidīgi ...

OK 27.maijs 2022 11:34
0 0 Atbildēt

Tas gan, tiesa. Tiesa, reti kurš pats minas augšā - DH kalnos ir šatls, kas uzved augšā cilvēkus ar visiem velo. Nu, varbūt mums uz vietas tas nav tik izplatīti. Bet jā, ar evelo neesi atkarīgs no papildus transporta, un maukt lejā tie papildus kg netraucē, tikai jāpielāgojas pie vadāmības niansēm. Ātrums pat lielāks))

imzz 27.maijs 2022 10:55
0 0 Atbildēt

Šāds ir normāls ?

WALA 27.maijs 2022 11:00
2 0 Atbildēt

Normāls - tas katram ir indivuduāls rādītājs, šis nav slikts tam mēŗkim kam paredzēts, bet šis nav man !

Galvenais ko es negribu un arī īsti nevaru atļauties - sēdēt ar taisnu muguru, man ir jāamortizē sava mugura ar rokām un kājām, citādi ātri riteņbraukšana beigsies ...

eidis 27.maijs 2022 14:41
0 0 Atbildēt

pamēģini šito sparīgi kalnā uzmīt. Ātri sapratīsi kāda ir pareiza sēdpozīcija

Ek 27.maijs 2022 9:54
1 0 Atbildēt

E-velo ir OK štelle lai ikdienā mītos uz darbu teiksim 30km un vairāk uz vienu galu tiem, kas nav sportisti vai trenēti cilvēki. Braukt ar e-velo 10km pap pilsētu ir absolūta muļķība.

Vēl kategorija - vecie cilvēki, vai slimie kas pec traumas nevar mīties ar vajadzīgo slodzi. Uzkāpj uz evelo un tiek kur vajag.

msh 27.maijs 2022 12:14
0 1 Atbildēt

Pie 30 un vairāk kilometriem tu visdrīzāk sasniegsi akumulatora ietilpības griestus, jeb kā es dažus gadus atpakaļ filosofiem kas teica ka man vajagot elektrovelosipēdu teicu - ~25 km es varu nomīt uz tiem 25 kmph pats, bet tālāk elektriskie grabuļi paliek tikai par bagāžu.Elektrovelosipēdu niša, neskaitot tevis pieminētos vecos, slimos vai vārgos braucējus, kā reiz ir tieši īsie gabali pa pilsētu. Un tie kas ikdienā brauks 2x30 km muskuļus uztrenēs ātri - cita lieta ka maz būs tādu kas uz to parakstīsies, drīzāk nopirks kādu mopēdu...

BačA 27.maijs 2022 13:15
1 0 Atbildēt

Nobraukums atkarīgs no asistenta iesaistes līmeņa - mazāka palīdzība, garāka distance.

Pilsētā braukt īsos attālumus var pat ar Latvijā iecienīto smagu kalnu riteni, bet ja brauc ar daudzmaz vieglu velo, tad nav pat īsti saguruma pēc braukšanas un to var uznest uz dzīvokli turot uz pleca.

Man jau šķiet ka tie elektriskie tagad ir mazliet tāda modes lieta - displejs, pogas, seko uzlādei un bolies telefonā. Varbūt tā ir laba lieta, ja ikdienā jābrauc pa šauru ceļu kur iekļaujies plūsmā uz 50 un tādā tempā vico kopā ar auto (tipa, drošāk ja tevi neapdzen idioti kas nejūt auto gabarītus?) kas nesportistam ir uzvara loterijā.

Slinkais 27.maijs 2022 12:50
0 0 Atbildēt

kkādus murgus te sadzejojāt. braucams e-middrive veļļuks ir dabūnams jau saķot no 2keur. par to naudu nevar nopirkt ne jaunu moci ne skuteri. emopēds, cik saprotu, brauc ap 70km ar vienu uzlādi un tad stumjams, mokoši stumjams. pie tam nav uzstumjams un 5 stāvu, kā dažiem vajag. evelo savukārt nav attaluma ierobežojuma. beidzas bača, vnk turpini mīt.

eidis 27.maijs 2022 14:48
0 0 Atbildēt

Man ir gluži lietojams middrive elektrovelo zem 1k. Pārbaudīti spēj nodrošināt 80 km ar vienu uzlādi. Nav testēts tikai lietū. Vidēji labs aprīkojums, nekādu iebildumu nav.

Slinkais 27.maijs 2022 15:22
0 0 Atbildēt

nerunāsim par lietotiem.

WALA 27.maijs 2022 15:45
1 0 Atbildēt

Par moci - 125 ccm Mash vai Royal Enfield utml. - principā absolūti nav ne vainas kā pilsētas/piepilsētas "drāžamajam". un tur jau ir 2K.

Slinkais 27.maijs 2022 16:41
0 0 Atbildēt

ķīnas mēsli. arvienvardsakot. tad jau arī var skatīties ķiniešu elektrovelo ar motorratu, un drāzt gumijas vecenes, nevis īstas

msh 27.maijs 2022 17:25
0 0 Atbildēt

Un kāda starpība šajā gadījumā? Tāpat tādam 125 kubu mocim resurss būs lielāks nekā elektrovelosipēdam [vismaz tā resursa daļa kas tiks izmantota] - un ja tev ir iebildumi pret āzijas mocīšiem [Royal Enfield, ja kas, ir indiešu ražotājs] kuru dizains visdrīzāk ir nospiests japānis, tad kāpēc tev nav iebildumi pret tādiem elektrovelosipēdiem - tas nebūs Ķīnas sūds? Ā, nu jā, tur tak vēl piedalīsies Taivāna, Malaizija, Koreja un varbūt pat Japāna...

Slinkais 27.maijs 2022 20:05
0 0 Atbildēt

ķinas mocis ir slikts mocis. no visiem moču aspektiem. evelo pa 2-3pakām jau ir normāls gāžamais. kāds cube, ar shimas 4 paaudzes motoru, integrētu baču, gaisa dakšu un vismaz deore grupu. tas jau ir labs veļļuks, no velo pasaules kritēriju viedokļa. cits jautājums, ka pa 3 pakām var paņemt arī normālu 125 motorolleru, hondu vai yamaha

msh 28.maijs 2022 16:00
0 0 Atbildēt

Sasmējos par "velo pasaules kritērijiem" Kādi vēl nahuj "moču aspekti" un "velo pasaules kritēriji"? Tu te kārtējo reizi transportlīdzekļa vietā mēģini iesmērēt sporta inventāru, tikai šoreiz tevis piedāvāto mēslu veiktspēja ir vēl neadekvātāka pret to, kā vietā tu tos centies iesmērēt, jo ērta un praktiska velosipēda vietā ir mazs motocikls. Tātad, tavs "normālais gāžamais" vismaz uz simtu spēs ieskrieties? Elektriskie grabuļi vismaz 20 štukas izturēs? Es domāju ka šajā punktā mēs varam arī beigt, jo viss ir skaidrs pat neiedziļinoties sīkumos.

P.N. Ja piemirsi, man darbā ir palīgs - vīrelis ap 60 gadus vecs, kurš braukā ar Wonjan WJ50 - paskatoties uz viņa pielietojumu, skaidrs ka tavs "normālais gāžamais" priekš viņa būtu spēcīgs pasliktinājums, par spīti vismaz 2x lielākai cenai. Tā ka jā, piedod, bet motocikliem pretī mēģini likt elektriskus motociklus, nevis elektriskus velosipēdus, tas būs bik cerīgāks variants - tikai ar vēl smagāku cenas attiecību

Slinkais 28.maijs 2022 19:34
0 0 Atbildēt

Atvaino, nevienu nesip tavs un tavu čomu zemais dzīves līmenis. viss kas ir dārgāks par wojan uzreiz kļūst par sporta inventāru tikai tavā mazajā pasaulītē. Un tā laikam ir visās jomās

msh 28.maijs 2022 20:36
0 0 Atbildēt

Beidz smīdināt zirgus, mēģinot pasniegt ka atšķirība starp transportlīdzekli un sporta inventāru ir cenā, proti, sporta inventārs ir tas dārgais Mopēda klases motocikls ir spējīgs vest 1-2 cilvēkus un pāris trīs somas uz kādiem 70 kilometriem stundā ilgi un dikti, un neatkarīgi no apkārtējās vides temperatūras. Tu tam kā labāku risinājumu piedāvā stipri dārgāku velosipēdu kura maksimālā kravnesība ir mazāka, tikai viens braucējs, ar stipri mazāku ātrumu Un kā, jau zināms ar tevi, tu, protams, piedāvā ne jau pilsētas velosipēdu, bet kalnu velosipēdu, kas ir sporta inventārs pēc noklusējuma, ja arī maksā tikai 200 eiras. Vai tavu 3 kiloeiru elektrovelosipēdu ko tu te gribi stumt, 70 gadus veca tantiņa ar kāju problēmām atrastu par ērtu un praktisku transportlīdzekli? Atbildi mēs jau zinām - kā reiz zinu gadījumu kur tādai tantiņai sagādaja elektrovelosipēdu - kurš, nepārsteidzošā kārtā, no tevis stumtajiem sporta inventāra variantiem "mazliet" atšķīrās apmēram jebkurā punktā

Slinkais 29.maijs 2022 1:38
0 0 Atbildēt

Man tak vienalga, ka kāds atīstībā atpalikušais zirgs rēc savā sādžā. Pasaulei tas nekādi nekaitē un nē, evelo ir pieejami dažnedažādās klasēs, izvēle ir bezgalīga

msh 29.maijs 2022 2:47
0 1 Atbildēt

Jā, izvēle ir bezgalīga - bet neatkarīgi no veida un cenas, tas ir VELOSIPĒDS - transportlīdzeklis kuru dzen uz priekšu ar kājām, un kuram elektriskā piedziņa atslēdzas pie 25 kmph. Kaut kas pavisam cits un nevērtāks nekā MOPĒDS vai MOTOCIKLS.

Laikam beigu beigās tie tavi murgi par to ka velosipēds ir labāks par mopēdu vai motociklu laikam vien būs balstīti uz to ka tak nevar tā būt ka mopēds vai motocikls kas lētāks par tavu apzeltīto sporta velosipēdu varētu nebūt sliktāks, bez apjausmas ka cenas starpība rodas nevis smagas kvalitātes atšķirības dēļ, bet gan dēļ tā ka tiem motorizētajiem aparātiem nav karbonādes rāmji un titāna rumbas...

Anonīmiķis 27.maijs 2022 13:50
3 2 Atbildēt

Es gribu lai mani izmin perdakā kāds nemazgāts 2 metrīgs riteņbraucējs.

Opis 27.maijs 2022 15:57
0 0 Atbildēt

Man jau liekas, ka pats Jurčiks nemaz ar E-velo nebrauc, bet dod priekšroku klasikai ar pedāļspēku!

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Karsta diena Jūrmalā: atkal rindas pie caurlažu automātiem – kāpēc nepirkt tiešsaistē? 15.08.2025 (+ VIDEO) 1

iAuto.lv novērojis, ka Jūrmalas viesi kūtri izmanto interneta priekšrocības iegādājoties caurlaidi, bet tā vietā izvēlas stāvēt rindā pie caurlaižu automātiem, lai nopirktu "taustāmu biļeti". Lasīt vairāk

Gandrīz 90 000 eiro vērtības zudums – lepno Mercedes CLS500 var nopirkt Dacia cenā 23

Savulaik lepno un jaudīgo Mercedes tagad var nopirkt par cenu, kas līdzvērtīga jaunam Dacia Spring. Lasīt vairāk

Mercedes vadītājs: Eiropas autobūve var sabrukt 21

Mercedes-Benz izpilddirektors Ola Kaleniuss baidās no Eiropas autobūves nozares "sabrukšanas", ja Eiropas Savienība nemainīs savu apņemšanos par pilnīgu elektrifikāciju līdz 2035. gadam. Lasīt vairāk

Volkswagen ID.5 varētu noņemt no konveijera; kuriem vēl modeļiem jāaiziet?

Coupe-SUV modeļa sliktie pārdošanas rezultāti var veicināt tā noņemšanu no konveijera. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti