Veel siiks buudams mopeedam riiga 13m(tipa modificeetais, kuram nebija ellas izlaishanas skruuves no kartera, kaa rezultaataa sajuugs sliideeja fulltime, bet bija iefreezeets virzulii 3 gredzens), peec kaartiigaa 1 pavasara rallja noklemmeeja motors, taa kaartiigi, naacaas peec galvas noneshanas virzuli uz zemaako punktu ar aamura un pagales paliidziibu dziit. Taa nu izvesteeju es jaunaa virzulii, gredzenos un cilindraa, atkal iepikoju siinim virpotaajam par virzula freezeeshanu un shoreiz arii par galvas seedinaashanu par 3 mm, kaa rezultaataa mopeec bija darbinaams tikai uz ai93, un nezeeliigi karsa, bet gaaja uz 70 kmh

Ar lepnumaa triicoshaam rokaam(kad pasuutiijums bija gatavs) skruuveju nost pagaidus cilindru, noneemu virzuli, salauzjot 2 gredzenus uzstelleeju jaunos 3, bet liekot iekshaa pirkstu, viens sprostgredzens iekrita karterii. Nu un tad...es padomaaju...un pabeidzu darbu liidz galam, jo negribeejaas chakareeties ar motora un izpuuteeja nonemshanu. Pabeidzu, ar mokaam uzstuumu savu mega drapaku, shis pieleca. Laiks bija auksts...ap +2 +3. Noliku pie sienas lai ruuc, piestraadaajas bik. Peec pusstundas izliidu aaraa un bik pabraukaajos....uuu jee, taada dinamika, taads raaviens

Izbraucu 2 baakas leenaam, mieriigi. Un tad...sveetdienaa taisiijaam sacensiibas mezjaa.....pirmajaa posmaa es reaals liideris, un otraa posma viduu(es ciiniijos par 2 -3 vietu ar 2aatrumu deltu), mopeeds apstaajaas kaa iemiits. Dabuuju stumt maajaas....4 km.....ar nonemtu keedi. Lamaaju sevi, ka noneemu pedaaljus
Maajaas atskuveejot cilindru atklaajaas shaada aina: Gredzeni iepreseeti virzulii, virzulii 2 paraleelas 2mm dzilas sviika, vilindraa 2 1 mm dziljas sviikas, no iepluudes luukas izlauzts gabals......
Drapaks asaras rijot atkal tika apriikots ar pagaidus virzuli un cilindru.
4 meeneshus veelaak nopirku jubilejnieci javu, tai laikaa 12 gadus vecu, bet ideaala staavoklii.....
Mincis