VWfans rakstīja: Krix
Domāju, ka posmā Baltezers-Rīga būtu īsti vietā ātruma ierobežojums 70 km/h, jo gar šosejas malām ir daudz visādu nobrauktuvju uz mājām, ēstuvēm, ezermalu. Uz galvenās šosejas pamatjosla bieži maina virzienu, jo ir izveidotas kabatas bremzēšanas un ieskrējiena joslām. Satiksme ļoti intensīva. Būtu daudz komfortablāk, ja visi tur brauktu ar 70 km/h!
šis posms ir daļa no visas Via Baltica maģistrāles. jau tā viss Rīgas apvedceļš ir pārvērsts no maģistrāles par sēņotāju paradīzi. gan luksofori, gan 70 zīmes.
konkrētā posmās nav nekas tur daudz - uz Rīgu viesnīca Baltic Inn, no Rīgas sīka bodīte(Daugavas veikals jau ir slēgts) un picērija(un tā pati jau Baltezerā). mājas, kas mēs tagad pirms katra ceļa uz kādām mājām saliksim 70 vai 50? vai Tev ir sapnis - ceļa zīmju daudzumā noķersim un apdzīsim Vāciju? un kas ir kaut kāda mistiska nobrauktuve uz ezermalu? īpašā vieta gliemežu burziņam?
ieskriešanās un bremzēšanas kabatas tam ir domātas, un, lai varētu tās izmantot, auto transportam ir paredzēti vadības 2 pedāļi. ar bremzes pedāli saprotu tev nav problēma, bet piespied to gāzes pedāli arī kādreiz...
ieskriešanās josla ir jāizmanto ar apziņu, ka es ieskriešos uz 90 vai 100, un mani ielaidīs starp vai paspēšu pirms, bet nevis ar paniku acīs, "sliktie" lidotāji, apdraud mani, jo negrib vilkties ar komfortablo 70.
komforts ir mājās, autovadīšana ir darbs. smags darbs. ne tikai kravas auto vadītājiem, kam noteiktas obligātās atpūtas stundas, bet arī Tev.
un personīgs lūgums, ja redzi, ka no aizmugures tuvojas Nissan Navarra, tad piedod gāzi, jo es savu solījumu atceros...