- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Bradypus rakstīja:
topinamburs rakstīja:
Bradypus rakstīja: Un cik cilvēki nez ir lietas kursā, ka tepat pie mums Latvijā kopš 19. aprīļa ir spēkā e-pavēstes ar kriminālatbildību par nepakļaušanos?
Jā? Nav gadu veca ziņa par to, ka rezerves karavīriem obligāta e adrese?
Nē, nav. Tik ļoti esi palaidis garām to, ka mums tagad ir obligātais dienests ar elektroniskām pavēstēm "sročņikiem" - tāpat, kā Krievijā. likumi.lv/ta/id/341210-valsts-aizsardzibas-dienesta-likums
"Aizsardzības ministrija nodrošina valsts aizsardzības militārajā dienestā vai alternatīvajā dienestā iesauktā pilsoņa savlaicīgu ierašanos dienesta vietā, pret parakstu izsniedzot viņam lēmumu par iesaukšanu valsts aizsardzības dienestā vai nosūtot to uz oficiālo elektronisko adresi vai deklarēto dzīvesvietas adresi ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms datuma, kad viņam jāierodas dienesta vietā." Neproti lasīt. "Vai" nozīmē vai nu vienu, vai citu paziņošanas veidu. Ja pilsonim ir oficiālā elektroniskā adrese, tad viņš ir apliecinājis, ka tādā veidā ir gatavs saņemt informāciju no valsts pārvaldes. E adrese nav obligāta.
Bradypus rakstīja: Pamēģini noskaidrot, kā VID izturēsies pret darba devēju, kurš atļausies izmaksāt algu skaidrā naudā vai to, ko nozīmē lauku pensionāram nokļūt pasta nodaļā pareizajā laikā un kādu komisiju par to jāmaksā. Bet tev jau pokuj, jo formāli aizliegts nav un tavi personīgi neskar.
manai vecmammai pensiju nes uz mājām - jā, skaidrā naudā. Es kā darba devējs sev pašam regulāri izmaksāju algu skaidrā naudā - un vēl neesmu krustā piesists.
Kanibaals rakstīja: >pat "aļikā" jau vairs neizdosies atrast tirgotāju, kurš būs gatavs uz Latviju kaut ko sūtīt ar to kaktu kantori Tāpēc, ka pretī ir Bradupusi, kas neizņem sūtījumu tiklīdz uzzina, ka nodoklis jāmaksā. >pierādījumus divreizēja rakstiska paziņojuma saņemšanai pirms piedziņas A ko tikai divas? Prasi uzreiz, lai pieckārtēju uzrāda.
Tikai tāds pamuļķis ka tu var izdomāt, ka ar citiem piegādātājiem to nodokli nav jāmaksā. A tikai divas nosaka likums, nevis pieckārtēju, kā tev patīk fantazēt.
Kanibaals rakstīja: Kur tieši problēma? Ja tik grūti nokļūt tad pakalpojums ir pieejams un nemaz ne dārgs. Ja nekur nevar nokļūt tad kur to pensiju tērēt, loģika. >kādēļ visiem nav tik skaista dzīve kā taviem vecvecākiem. Tiem, kas divus karus pārdzīvoja? Jā skaista gan dzīve.
Pensiju tērēt palīdz kaimiņi, kas atved vajadzīgo no veikala. Un nevajag stāstīt, ka jāpieslēdz internets, jānopērk dators un kaimiņam to naudiņu jāpārskaita. Un jā, pārdzīvot divus karus un joprojām saņemt pensiju ir skaistāk, nekā mirt komunistu represijās. Daunis.
Bradypus rakstīja:
Kanibaals rakstīja: Kur tieši problēma? Ja tik grūti nokļūt tad pakalpojums ir pieejams un nemaz ne dārgs. Ja nekur nevar nokļūt tad kur to pensiju tērēt, loģika. >kādēļ visiem nav tik skaista dzīve kā taviem vecvecākiem. Tiem, kas divus karus pārdzīvoja? Jā skaista gan dzīve.
Pensiju tērēt palīdz kaimiņi, kas atved vajadzīgo no veikala. Un nevajag stāstīt, ka jāpieslēdz internets, jānopērk dators un kaimiņam to naudiņu jāpārskaita. Un jā, pārdzīvot divus karus un joprojām saņemt pensiju ir skaistāk, nekā mirt komunistu represijās. Daunis.
Pēdējā rindā - paraksts.
WALA rakstīja: Volx - Kaut ko murgainu esi uzrakstījis, vari paskaidrot ko ar to esi domājis, vai arī neesi sapratis Taivānas un Ķīnas attiecības ???
Īsti nezinu ko paskaidrot. Varu tikt iedot piemēru kā es rīkotos, ja būtu LV ārlietu ministrs. Es izsauktu Ķīnas vēstnieku un atgādinātu lai arī mēs uzturam divpusējās draudzīgas attiecības ar ĶTR, tomēr tas neatmainu faktu, ka likumīgā Ķīnas valdība atrodas Taivānā un ĶTR robežu stāvoklis ir neskaidrs. Tajā starpā arī Tibetas okupācija. Tiši tā pat arī ar KF vēstnieku. Lai arī mēs esam viens otru atzinušas valstis, tomēr KF robežu jautājums ir neskaidrs(neliģitīms dēļ Krimas, Donbasa). Arī ANO mēs(arī neviens CITS) neesam balsojuši par KF dalību šajā organizācijā.
WALA rakstīja: Es jau nesaku ka tava pieeja ir nepareiza, es saku ka daudzas lietas balstās uz dalībnieku godaprāta, bet izmest no ANO dēl robežu disputa - nu tad ar ASV un Kanāda būs arī jāizmet, un patiesībā robežu demarkācija un varas maiņas ir nu ļoti atklāts jautājums jebkurai brīvi izvēlētai valstij .... Tādēļ IMO šis jautājums arī netiek un nekad netiks cilāts ... Piem: en.wikipedia.org/wiki/List_of_areas_disputed_by_Canada_and_the_United_States Pie kam vienu no šīm vietām esmu "pārbraucis" kad ar velo ceļoju ...
O! Patagonijā satiku vienu kadru, kurš ar velo abas Amerikas bija izbraucis - visu Panamericana visā garumā. 2 gadi šķiet bija aizgājuši. Tu uz to pašu mēģināji? Par topiku: man liekas, ka ļaudis pārāk centīgi administratīvās un kriminālās normas mēģina interpretēt starpvalstu attiecībās. Ņemot vērā, ka valsts ir judikatūras "dievs", jeb augstākā instance, civilās normas tur nedarbojas. Citiem vārdiem - valsts ir tiesīga darīt jebko. Citas valstis attiecīgi ir tiesīgas to ierobežot (jo tiesīgas uz jebko). Citiem vārdiem - starpvalstu attiecībās ir 100% pašpārvalde
WALA rakstīja: Es jau nesaku ka tava pieeja ir nepareiza, es saku ka daudzas lietas balstās uz dalībnieku godaprāta, bet izmest no ANO dēl robežu disputa - nu tad ar ASV un Kanāda būs arī jāizmet, un patiesībā robežu demarkācija un varas maiņas ir nu ļoti atklāts jautājums jebkurai brīvi izvēlētai valstij .... Tādēļ IMO šis jautājums arī netiek un nekad netiks cilāts ... Piem: en.wikipedia.org/wiki/List_of_areas_disputed_by_Canada_and_the_United_States Pie kam vienu no šīm vietām esmu "pārbraucis" kad ar velo ceļoju ...
Aij nu, Vali, atkal kko lasi, kā nav. Latvija nav balsojusi par KF atrašanos ANO, ne izmest dēļ robežu disputa. Es tikai atgādinātu, ka tur viņa atrodas ar putna tiesībām. Tas pats ar komunistisko Ķīnu - Ķīnas valdība atrodas Taivānā, ne Pekinā.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
19
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
3
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13