- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
feciic rakstīja:
mefisto rakstīja: Pseidodžipi pa lielam ir dārgāki, ja salīdzina ar tās pašas platformas hečbeka versiju. To T-cross cenu būtu jāsalīdzina ar VW Polo nevis Golf.
T cross pēc izmēra ir praktiski 1:1 ar golfa hečbeku, T roc cenu šobrī glābj tas ka viņam tehnoloģiskā platforma ir paaudzi vecāka. Ja paskatās kaut uz to pašu Toyota tad 2cm klīŗensa un uzraksts cross maksā 2-3k eur.
Tas vien, ka šitā jāmuld, jau liecina, ka pats zini, ka ir būtiskas aprīkojuma atšķirības - paskatījos ātrumā un ieraudzīju tieši to, ko gaidīju - pat neiedziļinoties tālāk, jau disku izmērs Corolla Cross bāzes modelim ir lielāks - tāds kā parastajai Corrolla nākamajā komplektācijas līmenī. Var diskutēt par to, kādēļ cross nepiedāvā plikāku vai otrādi, bet tas nemaina faktu, ka cenas atšķirība nav tikai par klīrensu un uzrakstu.
msh rakstīja: Fofāgenam vairs nav platformas to klasiskajā izpratnē - ir detaļu kopumi, kas šajā gadījumā ir MQB, kas visām četrām mašīnām ir viens, tikai tie gabali ir novietoti dažādos attālumos. No kā izriet ka Tu Krusts izmēros ir līdzīgāks Polo, un nevis golfam. Tevis piesauktā grabažnieka ietilpība gan jau ir panākta ar to ka grabažnieka plaukts ir novietots kādu sprīdi augstāk
Ar izvēles paradumiem ir vienkārši - golfam ir neadekvāts klīrenss, un adekvāts klīrenss kā opcija tam nepiedāvājas
Golfam ir pavisam adekvāts klīrenss. Un to izvēlas tādi, kam sava pakaļa jāvadā pa bāni. T-Cross ir piemērots cilvēkiem, kam ir arī mantas un jābraukā pa sliktākiem ceļiem. Tava individuālā vēlme vadāt tikai savu pakaļu, bet pa sliktiem ceļiem nav tik populāra, kā esi iedomājies.
msh rakstīja: " jau disku izmērs Corolla Cross bāzes modelim ir lielāks" - nu re, vēl viens marazms, jau bāzes komplektācijā 😂 Jeb tavā izpratnē "džips" - mašīna ar plānākām riepiņām, ar kuru braucot sliktākos ceļos, bikses pildās aiz bailēm sasist kādu disku? Nē nu jā, tas ir tas, ko es regulāri redzu Liepājā pie Bātas pārbrauktuves - brauc kāds lepns "džips", teiksim, XC60, ierauga priekšā nelīdzenu bruģi un sliedes, un ir "oi bļē, spiežam bremzi grīdā, ka džipam kaut kas nesalūzt!"...
Nu re, nepaslinkoju un pārliecinājos, ka tu vienkārši nezini, ko runā, tikai pliki un neargumentēti paud savu naidu. Toyota Corolla ir 205/55 R16 riepas Toyota Corolla Cross ir 215/60 R17 riepas Tās ir par biezākas, nevis plānākas, kā tu, kā izrādās, melo :D Jo vairāk iedziļinās, jo skaidrāka bilde zīmējas, cik ļoti SUV nīdējiem gribas melot par to, ka mašīna atšķiras tikai ar augstāku klīrensu un papildus uzraktu.
Bradypus rakstīja: Nu redz - sēdēt SUV ir kā klubkrēslā, bet parastā auto, kā uz spilvena uz zemes. Un ja vien tas nav īpaši garš, tad ar ceļiem pie krūtīm. Kur sēdēt ērtāk? Protams, ka klubkrēslā. Un kaut kā vēl nav sanācis braukt ne ar vienu SUV, kurā pedāļi būtu jāspiež uz leju - izskatās, ka esi ļoti talantīgi iegrābies, izvēloties "ergonomiskāko".
Nu beidziet, šitā jau ir 1000 reizes izmalta tēma! Katrs var izvēlēties to, kas viņam ērtāk un miers! Man arī vēl nekad nav nācies braukt ar SUV, kurā es justos līdz galam ērti. Patīk man tajās zemajās mašīnās sēdēt un viss! Ja Brady un vēl kādam patīk kāpt uz augšu un sēdēt augstu - nu dievs ar viņu! Un cilvēkiem, kam problēmas ar muguru vai kājām tik tiešām bieži vien ir vieglāk iekāpt augstākā mašīnā nekā zemākā, jo mazāk jālocās.
Bradypus rakstīja: Cik nu ir sanācis ar CarGuru pabraukāt, man kā reiz T-cross patika labāk. Bet nu tas jau gaumes jautājums. Bet nu ja jau tev klīrenss gruntenei ir nepieciešams, tad viedoklis skaidrs ![]()
Arī ir sanācis pabraukāt ar to T-Cross. Man viņā nepatika precīzi nekas. Bezpersoniska, bezdvēseliska kaste, kura kaut kā arī kustās uz priekšu. Tad jau labāk Dacia, vismaz nebūsi tik traki pārmaksājis par neko.
msh rakstīja: 1) KO?! Astoņdesmitajos un deviņdesmitajos Vācijā bāņi bija pakaļā vai nebija vispār? 😂 Pa kādu sapņu zemi diez visādas vecās, leģendārās vācu tačkas stiepa uz 250+, ja ne pa vācu bāņiem? 😂 2) Tā nav mana fantāzija, jo arī man ir pieredze, kas rodas no pieredzes, vienkārši atšķirībā no tevis, nav tā domu veida, kur sūdu gribas saukt par konfekti. Pēdējā pieredze - otrās paaudzes tuaregs - transportlīdzeklis ko pat var mēģināt saukt par džipu. Standarta pneimopiekares augstums dod tādu pašu klīrensu kā manam golfam :D - bet atšķirībā no mana golfa, kur man, nepilnus divus metrus garam, kāpjot iekšā vai ārā, ceļi jāsaliec 90 grādu leņķī, tuaregā ir jāierāpjas ar rāpšanos, jo tur ķeblis ir tik augstu, ka zem tā ražotājs pamanījies iebāzt aķi... :D
Vācijā bija bāņi, bet toreiz vēl bija arī lauku ceļi. To vairs nav. Vācijā šobrīd nobraukt no asfalta šobrīd vispār ir aizliegts, izņemot speciāli paredzētās vietās un savos privātīpašumos. Atrast Vācijā kādu bedri, kurā būtu iespējams ar tā zemā klīrensa auto aizķerties, būs diezgan liels izaicinājums. Tapēc tur pavisam zems, bānim piemērots auto, nevienam problēmas nerada. Tikai tu čīksti, ka tev klīrenss redziet par zemu, jo VW taču būtu jāražo Nīcas bedrēm piemērots Golfs. Un tajā brīdi, kad jāsāk kaut ko pamatot, sāc tupi gvelzt kaut ko par vienu tizlākajiem auto, kādi ir radīti. Jā, varu piekrist, ka tuaregs IR nesamērīgi augsts pret to, kas tas ir. Un ar to arī tava argumentācija beigsies, jo pat tava apbrīnojami tizlā frāze saukt VW par JEEP, jo pat nejēdz atšķirt apvidus auto kategoriju no zīmola, skaidri pasaka, ka tavu argumentu izpilda tikai lielie apvidnieki, ko arī nekad neesmu noliedzis. Tikai tu to gribi attiecināt uz visu SUV plejādi, kam sēdpozīcija ir zemāka, nekā minivaniem.
msh rakstīja: Mans izejas punkts bija ka atšķiras tikai disku izmērs [par ko lika domāt tavs apgalvojums] un tas, ka tai tačkai arku izmērs nebūs mainījies. Izrādās ka te ražotājs ir pacenties čakarēties čakarēšanās pēc - lielākas arkas, savādāka spidometra vai ABS bloka kalibrācija, un tas viss, bez jebkādas jēgas, jo - kāds ir pamatojums tajā mašīnā 17" ripuļiem, nevis 16" ar tāda pat apkārtmēra riepām? Bāzītē 300 zs motors kam vajag lielas bremzes? Vai vienkārši vēlme pircējiem sagādāt iespēju pirkt dārgākas riepas? P.N. Jau pierasts redzēt lielākus un mazākus pseidodžipus ar zemprofilu, un fakts ka ražotājs var izdomāt tos ar tādiem ripuļiem aprīkot jau no fabrīķa.
Tavs izejas punkts bija tupi muldēt, vispār nezinot par ko. Mans apgalvojums bija vienkārši fakts no Toyota lapas un nevajag melot, ka "lika domāt", jo atbilde skaidri parāda, ka vispār nedomāji, tikai turpināji malt savu. To, ka lielāks riteņa diametrs nozīmē "labāku" leņķi riepai atsitoties pret apmali vai bedres malu jau tu nezināsi, jo pat tik elementārus mehānikas pamatus neaptver. Ražotājs tomēr ir izdomājis, ka "cross" nav tikai uzlīme, kā dažiem patīk apgalvot, bet nelīdzniem ceļiem piemērotāks auto.
msh rakstīja: Ā, un vēl par taviem stāstiem par to, cik neērti ir normālās mašīnās iekāpt - izkāpt. Šodien sanāca bik pabraukāties ar mk5 golfu. Novērojumi - mašīna ir zemāka, un attiecīgi sēdeklis ir zemāks. BET, galvenā problēma ir citur - tā kā tā mašīna ir uzblīdusi, izkāpjot slieksnis liek likt kājas jūtami tālāk nekā gribētos, līdz ar to kājas nav vairs 90 grādu leņķī. Sanāca pabraukt arī ar tikpat vecu Polo - tur viss normāli ![]()
Un ja vēl Recaro sēdekļi, kā man Leonā bija, tad vispār netiek netiek ne iekšā, ne ārā. Tīrās šausmas! 😁
arba rakstīja: Lielajos auto ir vel viena problema - vienmer netiras bikses ! Jo izkapt nepieskaroties slieksnim ir gruti
Lielajos auto ir kāpslis pie sliekšņa.
core rakstīja: Mans opis līdz 91 gada vecumam braukāja ar hyundai getz, viņš laikam nebija informēts, ka no tās mašīnas ārā netiek.
Apsveicami! Tad par tavu opi. Un zemiski - tad par tevi. Varēji vēl palielities, kā tavs opis bija krutāks par visiem tiem, kuriem nebija lemts līdz tādam vecumam nodzīvot vispār.
core rakstīja: Bez apsaukāšanās jau neesi spējīgs neko uzrakstīt? Parādīsi kur es izsmeju kādu? Atkal bez melošanas neesi spējīgs diskutēt? Te tika runāts par veciem cilvēkiem kopumā, nevis izceļot tikai slimos, un es neesmu novērojis, ka man apkārt esošajiem veciem cilvekiem sagādātu problēmas iesēsties/izkāpt parastā vieglajā mašīnā. Jā, ar kaut kādām specifiskām kaitēm varbūt pseidodžips ir ērtāks, bet tāpēc nevajag vispārināt. Tu jau savā fanātismā esi aizgājis tik tālu, ka strīdies ar cilvēku, kurš saka, ka viņam tāds ir un neliekas ērts, mēģinot viņam pierādīt, ka viņš neko nesaprot, un viņam patiesībā ir ērti 😂 Es arī esmu braucis ar daudz un dažādiem parketniekiem, un neviens no tiem man nelikās ne ērts, ne patika kā tas vadās (šeit vienīgais izņēmums bija X5), ne arī tur par kaut kādu ietilpību var priecāties, un es pilnīgi noteikti tāda tipa mašīnu negribu un negribēšu. Ja tev patīk un liekas ērti, ok, man prieks par tevi, turpini braukt, bet nevajag tāpēc citus turēt par muļķiem un bāzties ar savu "pareizo" viedokli virsū. Bet tā Rucavas gudrīša domu gājienu es vispār nesaprotu. SUVi slikti, jo ir augsti, jaunās mašīnas sliktas, jo ir zemas, bet mans golfs ir labs jo ir augsts, un mūsdienās klasificētos kā SUVs... 😳
Kad uzrakstīju bez apsaukāšanās, tu, kretīn, sāki apsmiet slimus cilvēkus!
ctx1 rakstīja: Te tika runāts par veciem cilvēkiem kopumā, nevis izceļot tikai slimos, un es neesmu novērojis, ka man apkārt esošajiem veciem cilvekiem sagādātu problēmas iesēsties/izkāpt parastā vieglajā mašīnā .... Tas, ko kāds jampampiņš(atvainojos) ir, vai nav novērojis, nenozīmē vairāk par to, ka viņš ne sūda neredz. Nu ir vecākiem cilvēkiem grūti izlīst no zemām mašīnām, lai ko jūs te pļurkstētu. Un punkts.
Tomēr vai tas ir arguments, lai iegādātos nestabilu, rijīgu un neietilpīgu auto? Tādu pašu argumentāciju lietojot velosipēdu iegādei, visprātīgāk būtu iegādāties velosipēdu, kas būtu līdz celim, jo uz tā vieglāk uzkāpt. Tomēr kad lieta nonāk līdz personīgai piepūlei, iekāpšana / uzkāpšana kļūst mazsvarīga
ctx1 rakstīja: Te tika runāts par veciem cilvēkiem kopumā, nevis izceļot tikai slimos, un es neesmu novērojis, ka man apkārt esošajiem veciem cilvekiem sagādātu problēmas iesēsties/izkāpt parastā vieglajā mašīnā .... Tas, ko kāds jampampiņš(atvainojos) ir, vai nav novērojis, nenozīmē vairāk par to, ka viņš ne sūda neredz. Nu ir vecākiem cilvēkiem grūti izlīst no zemām mašīnām, lai ko jūs te pļurkstētu. Un punkts.
Nu nestāsti! Padomju laikos žiguļos ar lekšanu leca iekšā un ārā. Grūtāk bija zirga ratos iekāpt.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
12
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13