nu tad varbūt visi uz ielas ālēties gribētāji un trašu prasītāji var vnk iet dirst? nē? :D apstākļu nav, un viss. apmierini savas iegribas.
p.s. 250km rādius ir kā vienmēr izzīsts no resnā pirksta. Pa visu Latviju ir diezgan privāto trašu kur var braukt, un arī vietas kur nomaļās teritorijas cilvēki brauc. manā rajonā ir populāra vieta jaunķemeros, kur jau gadu desmitiem ļaudis slidinās. jaunāks biju, arī tur kvatru mētāju. 100m nost no ceļa, 10-15 mašīnas iet šķērē un CP mierīgi brauc garām
Bet kurš runā par slidināšanos?! Tu dzen nost fūres šķērē? Malacis, mums pašiem ir savs makrejs!
Gaidām viģiku kā tu to dari
Tātad, vēlvienreiz, priekš tiem kam švaki dalec - man klasisks apdzīšanas manevrs uz šosejas ir - iemet trešajā, pulkstenī 3,5k, un manevra beigās 5-6k. Un tagad, lūdzu, uzskaiti tās Latvijas teritorijā esošās trases kur tas fiziski ir iespējams - drīksti arī ielikt viģiku kā tu stiep trešajā pa tiem saviem Jaunķemeriem. Un arī izsmeļošu paskaidrojumu kā es kādu apdraudu ja es uz pārredzamas šosejas apdzenu nevis ar beigu ātrumu 100-110 robežās bet gan 120-130.
Somi ir lielāki dzērāji par mums. Bet kaut kā dzeršanu un nebraukšanu tomēr apvienot spēj.
Nu bāc, tā arī neredzu nevienu argumentu kā samazināt dzērājšoferu skaitu. Esam top1 Eiropā pēc alkohola? Esam. Publiski tas ir zināms? Ir zināms. Nu tad ko darīt???
Tev patīk izgriezt dūmu uz ceļa apdzenot, tāpat tev patiktu totāla soda neizbēgamība? Neiet kopā, kur tad pedāli spiedīsi, ja uzreiz būs sods? Kaut tā pati sistēma kas ir koplietošanas auto, kur lieliski tiek fiksēts, kāds ir atļautais ātrums un ar kādu tu brauc. Pārsniedzi, piemaksā par braucienu auto īpašnieka, kas turklā neatbrīvo no policijas soda ja noķer. Kad noteiks kā obligāu un kur tad griezīsi? Pat sev pagalmā nevarēsi.
Tu man pastāsti ar ko dienvidnieks ir bīstamāks par to sasodīto Lielupes tiltu!!! 100 uz tā tilta un tu man neko nepārmestu, 100 uz šitā un pipec, jau esmu sevis pierādītājs... Neko nepierādu, izvērtējot apstākļus, konstatēju droši braucamo ātrumu. Tas, protams, nenotiek vienmēr un visos laikasptākļos, bet kā var noprast tad visticamāk siltā, skaidrā vasaras dienā. Bet, protams, es ar to nelepojos un nesitu pie krūts, sakot, ka visiem tā tagad jādara un ka tas ir normāli, tjip. Izvēlietis, labāk te nevis uz Dārzciema ielas...
Un par trasēm runājot, zinu vismaz 3 tavā pusē esošas trases kur sarunājot var griezt līdz nemaņai - Vecpils, Priekule, Pope. Un gan jau ir vēl dafiga tādas ko nezinu. Izdomāsi vēl kādu atrunu?
P.s. Vanks, kas ir DBS viens no vadītājiem, pats ir bijušais un esošais autosportists un vienmēr saka, ka pēc trases uz ielas kāja wnk neprasās uz spiešanu, ja ar šo ir problēmas vari uzzvanīt viņam, gan jau iedos arī telefoniski konsultāciju kā izvēlēties vietas kur izgriezt tahometru.
Kamēr neaptversi, kur dzērājšoferi rodas, tikmēr pat virzienu, kurā meklēt risinājumu, nespēsi apjēgt. Fenomens, ko es nespēju aptvert, ir debilisms uzskatīt, ka naudassods ir biedējošāks par nāvessodu.
Var jau sapņot, bet nāvessodu Eiropa atjaunot neļaus.
Interesanti, kā piedāvā to atcelt? Jeb tev arī liekas, ka Eiropas likumi ir varenāki, kā fizikas? Kur tādu tupumu māca?
Atzīt ka tā ir sabiedrības līmeņa problēma, un atzīt ka esošā pieeja nestrādā un nekad arī nestrādās. Pirmkārt, pietrūkst soda neizbēgamības, otrkārt - nu kā tu taisies sodīt alkānu ar nopietnu stāžu? Atņemt lūžņu vērtības lūzni? Piestādīt arvien lielākus sodus kurus nav iespējams iekasēt? Vēl kādi varianti? Visi tie varenie dzērājšoferu sodītāji vienkārši dzīvo savā burbulī bez poņas kā vispār izskatās tipisks dzērājšoferis. Es dažus pazīstu - braukā pa nomaļiem grants ceļiem ar "pilnu komplektu". Man patika situācija ar vienu no viņiem, čali kaut kur manā vecumā - stāvu pie veikala ar čaļiem, pļāpājam, tur viens no tā čaļa kompānijas, atbraucis ar kvadri uz veikalu, stasta ka tas čalis jau esot atplīsis - hujaks, tas atbrauc uz veikalu ar pusizjukušo golfu vēl pēc šmigas, liekot viņa kompanijas biedram blisināties :D
Kuru Lielupes tiltu, to pār kuru iet A9? Nu prasi atbildīgajām amatpersonām kāpēc uz dienvidnieka ir tik mazs atļautais ātrums
Par tevis nosauktajām trasēm - pašam smiekli nenāk? Sports mani neinteresē tāpēc neko īpaši par tām nezinu, bet Kovida Vārdā esmu redzējis bildes no Vecpils trases pa tēmu "folkreisa mašīnas mīcās pa dubļiem". Tu man ko tādu piedāvā? Paldies bet atteikšos, mans golfs varbūt ir miskaste, bet ne TĀDA miskaste. Vēl varētu parakstīties uz kādu lidlauku, bet tie parasti ir kaut kur attālāk, tuvākais laikam būs Vaiņode, kādi 70 kilometri.
recidīvam jābūt ar lielāku sodu, katru reizi x2 piemēram. Alkonautu gadījumā reāls cietumsods (pieņemu, ka piespiedu ārstēšana alkohola atkarībai nav iespējama).
Un varbūtībai tikt pieķertam jābūt lielākai kā pašlaik
Varbūt uzreiz nošaut uz vietas? Daudz resursus ietaupīs, vai ne?
Es tev prasu kā viņus sodīt vai likvidēt vai ārstēt! Jo tu saki ka esošie sodi nav efektīvi, es tev ticu, tāpēc prasu ko likt vietā? Bet tu man prasi, es atbalstu sodu celšanu, jo uz mani tas darbojas.
Par tiltu 10x teicu, ka pa Ventspils šosejas iet runa. Par amatpersonām man viss skaidrs, es tev prasu huļi tu mani par satiksmei bīstamu sauc, ja tilts 3 x drošāks kā tas Lielupes tilts(kā piemērs).
Folkreisa trasēs vasarās tikpat kā nav dubļu, tā kā nav nekādu problēmu, jā, tās ir autokrosa nevis šosejas trases. Palangā ir autošosejas trasē, turklāt, diezgan populāra. Līdz ar ko trases ir, tikai gribēšanas nav.
Uz tevi darbojas? Tātad esi ne vien ļaunprātīgs pārkāpējs , bet arī lohs. Tādu nav daudz.