Jau komentārā pie Tavascan (https://iauto.lv/forums/topic/43919-cupra-tavascan-2024-2025-electro-auto-tests-atsauksmes-un-iespaidi) minēju par divām savstarpēji salīdzināmām Cuprām. Lai arī Terramar ir ICE un ar nedaudz mazāk Zs, lielāka bauda braukt ir tieši ar Terramar. Protams, arī šis bija VZ izpildījumā, tātad - labāk aprīkots, jaudīgāks. Pirmais pozitīvais iespaids par šo radās burtiski uzreiz, tiklīdz iesēdo profilētā ļoti ērtā krēslā. Bija sajūta, ka vadītāja krēsls ir radīts tieši man tieši tik ērts tas bija.
Pie ceļa turas kā pielīmēts. Un ausīm milzu gandarījumu rada viens pogas spiediens - atliek uzspiest braukšanas režīmu Performance vai Cupra, un katru akseleratora pieskārienu pavada skaista un sportiska skaņa, kas gluži kā AMG, tiek radīta mākslīgi, tomēr sajūta ir lieliska. Tā vien gribas ar kādu paskrieties. Bet to gan tikai Biķernieku vai 333 trasē labāk darīt, citādi bez tiesībam un ar lielu robu makā var palikt pavisam viegli. Terramar izaicina braukt dinamiski, nedomājot par degvielas patēriņu. Es gribētu, ka man kādam čomam būtu šādas auto un tad kādā dienā varētu aizņemties “izmest kādu līkumiņu”. Vai pats sev tādu iegādātos, neesmu tik drošs, lai gan cena, manuprāt, ir ļoti pat adekvāta tam, ko sniedz šis auto - par apmēram 40 000 EUR var tikt pie labi aprīkota, dinamiska un ļoti skaista (jau atkal subjektīvi) auto.
Cupra Terramar 202 4/ 2025 auto tests, atsauksmes un iespaidi
Cupra Terramar auto tests, atsauksmes un iespaidi par jauno modeli no 2024 / 2025