Ja josla piekļajās, kur galā ir zīme dodiet ceļu, tad man nekas nav principiāli "jāielaiž", braucu savā ātrumā un viss, un, ja ir jādod ceļš, tad nevienam nav jālec priekšā un man jāmaina ātrums vai trajektorija (starp citu biju maksimālā atļautajā uz to brīdi).
Es arī nedomāju, ka turpināšana savā ātrumā un trajektorijā ir "principiāla nelaišana", bet nu, ja kādam liekas, ka viņš visur un vienmēr ir jālaiž...
Varētu nodefinēt, kas ir "nenormāla distance" ? Man nešķiet, ka kādam ir dirsā jāsēž visu laiku, lai kāds idiots neizdomātu, ka mana ieturētā distance ir tieši tādēļ, lai kungan ir kur ielīst. Distanci ir jātur arī visādu satiksmes dirsinātāju, izskrējēju un tamlīdzīgu dēļ, lai nav nemitīgi pa bremzēm jāspiež.
Manuprāt ir tikai normāli uz ieskrējiena joslas, ja vēlies piekļaties/izbraukt uz galvenā, novērtējot situāciju :
a) Ja distance atļauj, piebērt gāzi un NEPATRAUCĒJOT (t.i. tā lai nav aizmugurē braucošam jāsamazina ātrums un/vai jāmaina trajektorija) iekļauties plūsmā;
b) Ja distance neatļauj, pagaidīt, kad radīsies iespēja;
c) ja beidzas ieskrējiena josla, un nebija iespējams neviens no iepriekšējiem apstāties un pagaidīt brīdi, kad to varēs. Tā gan ir bijis ļoti reti, jo tik īsas ieskrējiena joslas un tik intensīvas satiksmes maz LV mēdz būt.
Par tizleņiem, kas nespēj novērtēt situāciju, nesaprot,ko nozīmē dot ceļu un jūtas tramvajā dzimuši arī viss šis stāsts ir.
Ir sajūta, ka runājam par dažādām situācijām.
Es rakstīju par situāciju, kad tu jau 10 min stāvi uz Tēriņu ielas ar kreiso pagriezienu tikai tāpēc, ka laiskā publika nespēj sakļaut distanci un savlaicīgi tikt no luksafora. Rezultātā ir tāda vienlaida lielu distanču plūsma, kurā neskatoties uz relatīvi netālo luksaforu pārslēgšanos, bez izbraukšanas priekšā no 0 nav iespējams pat iekļauties.
Redzot šādus gaidītājus es tomēr mēģinu vai nu sakļauties vai izbrīvēt vietu.
Nu ja, ka jūs par pilnīgi dažādām lietām runājat :D
Pardon, situācijas tiešām pilnīgi citas, šādos gadījumos protams, kādam ir jāpalaiž, ko arī mēdzu darīt, jo korķī sēdošam +/- pozīcija nav tik būtiska.