Varbūt tam sodītajam AV vajag brilli kā Timrotam, lai ieraudzītu zīmi kas nosaka joslu sadalījumu. Tā ir redzama, jau gatavojoties izgriezties. Cita lieta, ka AV tādā vietā vispār neskatās pa labi, tikai pa kreisi - vai ceļš ir brīvs.
Kur tad tāda zīme tur ir redzama ? 4 m virs galvas iegriežoties vai tieši virs tās pašas kameriņas. Preteklību attaisnošana pašu par tādu pataisa....
Griežoties laukā, virs joslām redzama zīme. Nav tieši deguna priekšā, bet neviens AV tā neskatās jo tad nekur tālu neaizbrauks.
93. Ja josla pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem apzīmēta ar 505. ceļa zīmi un 940. ceļa apzīmējumu un iekārtota brauktuves labajā pusē, un nav atdalīta no pārējās brauktuves ar nepārtrauktu ceļa apzīmējuma līniju, transportlīdzekļa vadītājam jānogriežas pa labi no šīs joslas. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts ilgstoši braukt pa šo joslu un jānogriežas tuvākajā brauktuvē vai vietā, kur no ceļa nobrauc uz blakusteritoriju. Šajā joslā atļauts iebraukt arī, lai pasažieri iekāptu transportlīdzeklī vai izkāptu no tā, ja tas netraucē pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu vai taksometru satiksmi, kā arī lai izbrauktu pa labi uz ceļa ar šādu joslu.
Kā redzams, tad CSN rakstītāji nav aizdomājušies par situāciju, kad šajā joslā nonāk izgriežoties, citādi tas būtu pieminēts (jo kādēļ gan ir izcelta nogriešanās no šīs joslas).
Tātad, vadoties pēc "aizliegts ilgstoši braukt pa šo joslu un jānogriežas tuvākajā brauktuvē vai vietā, kur no ceļa nobrauc uz blakusteritoriju" pretējā virzienā būtu "izgriežoties uz ceļa no blakusteritorijas, aizliegts ilgstoši braukt pa šo joslu".
Kas ir ilgstoši? Varētu jau rakstīt "līdz nākamajam krustojumam" - bet tad būtu problēma ar vietām, kur izgriešanās ir 5m pirms krustojuma (no vārtrūmes, pagalma) - tur nāktos aizšķērsot ietvi un tad raut iekšā otrajā joslā.
Manuprāt, tas attālums kas ir tagad, ir pietiekams un ja nu otrajā joslā neviens nelaiž, nu tad neviens jau neliedz apstāties A joslā un pagaidīt kamēr var mainīt joslu, īpaši ja nebrauc A. Visādas Teslas kas brauc pa A un dabūtu gaidīt, arī nav liela problēma jo tas tik laika jautājums kad tām A-privilēģiju atcels. Autobuss arī lai pagaida, un ja šādu gadījumu būtu daudz, tad jau kaut kas dabīgā ceļā arī izveidotos.
Atļauts nenozīmē ka noteikti tajā joslā jāiebrauc. Nekas neliedz izgriezties uzreiz otrajā joslā, ja redz, ka nesanāks triks. Klipu pat neskatījos tā viltus eksperta Timrota vāvuļošana jau līdz kaklam, uz vecumu galīgi jau sviestā sagājis un piemeties vernonisms.
>Autobuss arī lai pagaida
Nē, lai pagaida pats prims lien uz ceļa. Vienīgitur tās debilās velojoslas un ja gaidīsi uz tām tad BMX leks pār kapotu. Diez kas nav.
Ja pa A joslu nenāk A (nav redzams) - kāpēc nebraukt tajā? Kāpēc obligāti stāvēt uz veloceliņa un ķert no tā stressu?
Tāpēc, ka uz joslas vispār nav paredzēts apturēt auto izņemot izlaižot pasažierus.
Neviens neko nekam neliedz.Bet ir loģika un ir taču kkādi arī elementāri drošibas apsvērumi.Normāls cilvēks šo nesapratīs- ka no pagalma izgriežoties,durt uzreiz otrajā joslā.Jo tas tā NAV mācīts gadu desmitiem, tas NAV loģiski un tas tā NAV arī pienācīgi cilvēcīgi "pārmācits" (brīdināts, skaidrots).TO visu te "zin" tikai daži ikdienas specifiskie "zadroti", kuri katra vārada galā te kladzina, ka "ir jāievēro Noteikumi".Bet tie nav noteikumi- tas ir šharlataānu izgudrots naudas kāšanas mehānisms.Reāla cilvēku pazemošana,to melīgi pretīgo Ārtelpas kropļu kluss izgudrojums.Cilvēks stresā apjūk un uzreiz par to samaksā.Nožēlojami, pretīgi.
Vai būs "risinājums"- NĒ, nekad VAIRS nebūs.Pateicoties ieinteresēto silessūcēju, noderīgo idiotu un Lohu/parasto "pūlēm", tas viss ir uz palikšanu.Katram "rīdziniekam" kloķi d/ā, tāds ir (un būs) uzņemtais Kurss.
Viens ķiršukrāsas preteklis tagad jums ir nomainīts ar otru, iespējams vēl pretīgāku glumekli.Kurš te sludināja "rīgu visiem rīdziniekiem".
Pašvaldības policija- paskaties, kādas tur Pr-niekiem ir "algas".Tas taču ir loģisks 90to bandītlaika atkārtojums,tikai izsmalcinātākā veidā un piesedzoties ar "likumības" lozungiem.Ja vēlies novērst sabiedrības (maksājošo lohu) uzmanību no kādiem citiem notiekošajiem procesiem- vienkārši paļauj vaļu bandītiem!
>Jo tas tā NAV mācīts gadu desmitiem,
Nu jā par šādu gājienu jau devos uz tiesu, jo izrādās arī policija nav gadu desmitiem ko tādu pieredzējusi un neiedomājas, ka nogriezties krustojumā var no labās malējās uz 2. joslu un savā iztēlē domā ka tikai no 2. joslas var otrajā trāpīt un nekā citādi.
>Cilvēks stresā apjūk un uzreiz par to samaksā.
Ļoti labi, ja stress tad nav ko kāpt auto. Mazāk lohu uz ielām.
Uz tiesu, sak, devies? Nu tad jau drošv esi hronisks pārkāpējs, vane ko? Mazāk lohu, ja? Stress?? Tev varbūt ir kādi aprēķini,cikiem percentiem Vadītāju to "stresu" sagādā pat jebkura itin prasta ikdienišķi vienkārša satiksmes situācija?
Nu izskaidro man- kāda "drošiība" ir, kad no/pagalma izbraucošajam ir jāmēģina trāpīt tajā vidējās joslas (iespējamo idiotu) plūsmā? Ko (un vai) mums vispār "redz" plūsmā braucošais valstiski vidējais lohs,izņemot ja priekšābraucēja izpūtēju?
Vai cik ''droši" būs, ja kāds tur no tās nabagumājas pagalma izgriezīsies tomēr pa labējo un pēc tiem 25m pirms tās kameras tajā beidzamajā pārtrauktās līnijas metrā apstāsies stāvus uz tās sabtransa joslas.Kā tur ir, ja vajag iekļauties plūsmā no nulles?
Es kāda tā brīvāsgatves "past.iedzīvotāja" vietā tur apstātos un stāvētu reāli kaut stundu, kamēr "man" izskatīsies Droši. Pat ja kāds apstāsies un mani "laidīs", es nebraukšu- jo "man" ir nedroši.Viņam var kāds iepsist d/ā un uzstumt (iestumt) man virsū ;p
>Nu tad jau drošv esi hronisks pārkāpējs, vane ko?
Nu tu esi tāds pats lohs kā policisti, kam vienvirziena iztēle, ja jau līdz tiesai tad jau vainīgs, kā savādāk
. Esmu hronisks nepārkāpējs, bet hroniski braucu netipski satiksmei ievērojot CSN un tas izceļas uz pārējo pārkāpēju fona.
Iemācies braukt - līkrocis! A joslu neredzi? Timrots tos sižetus izdomā tāpēc ka pats atraujas sodus par ātrumu Dzīvojamā Zonā un par A joslu. Šams dzejo visādas pasakas, lai tik attaisnotu pārkāpumu!