Uz 400 ml.
Princips ir, ka saldo krējumu nevajadzētu ņemt virs 30%, jo tad to var sakult sviestā; nepatīkami lips mazas sviesta bumbiņas pie augšlejām.
Recepte:
30% saldais krējums 150 ml.
Atsevišķā traukā: 1 ola un 200 ml piena.
Trīs ēdamkarotes cukura bez kalniņa.. Samaisa un ideāli ir katlā karsēt, maisot. Es to pienu ar olu samaisu un lieku uz 3,5 minūtēm mikroviļņos, lai ir karsts, bet paliek viendabīga masa.
Lej to visu klāt saldajam krējumam, pievieno vaniļu un šķipsniņu sāls.
Tad konteineru sakrata ar vāku ciet un liek saldētavā.
Un tad, kad ir sasalis, es tajā traukā pievienoju ēdamkaroti iebiezinātā piena un/vai ievārījuma, tad viss ar vienu samalšanu ir gatavs, un saldējumam ir mīksta, perfekta struktūra.
Ja tā nav, pievieno vēl sīrupu, zapti vai to pašu pienu un vēlreiz samal caur aparātu. Jāsanāk ideāli.
Bija tā, ka sen nebiju pircis plombīru, un man mīļais Pols, kas tajā gardajā vafelē, tiešām likās jocīgs, ne tāds. Tas tikai nozīmē, ka mājās gatavotais ir tīrāks un labāks.