- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
imzz rakstīja: Zinātni neviens nenoliedz. Problēmas ir praktisko pielietojumu, ko es ar savu praktiskā inženiera domāšanu nevaru nesaskatīt. Ja atgriežamies pie tērauda jeb pie jebkā, kas kūst ap un virs 1000C. Ja laboratorija, tu ņemsi korunda vai, ja kruta laboratorija, platīna tīģeli. Bet tu nevari to darīt, ja jākausē 5t metāllūžņi. Platīns par dārgu, korunds par trauslu. Tātad, vajag tērauda apvalku, šamota nākamo kārtu, un varbūt korunda iekšpusi. Problēmas ar to visu, ka materiāliem ir dažādi termiskās izplešanās koeficienti, resp, krāsnij nepatiks temperatūras maiņas. Un naktī atdziestot tava saules metalurģijas krāsns izdos smukas krakš krakš skaņas, jo plaisās oderējums. Ar tevi problēma tā, ka tu pats nemaz nemēģini nopietni analizēt savu interneta dzīlēs atrasto, bet tikai izsaki nepatiku, ja to dara citi ne tādā veidā, kā tev patiktu.
Te problēma ir citur. Šis eleganti noformētais komentārs nāk PĒC tam, kad es jau pašā sākumā ātri pārlasot tekstu un atrodot aprakstīto temperatūru, jau sākotnēji esmu uzrakstījis, ka tērauda kausēšanai tas neder. Tādējādi šis komentārs labi atbilstu tad, ja es būtu rakstījis apmēram tā - nu tik varēs to ieviest metalurģijā un kausēt tēraudu. Jauni atklājumi, tehnoloģiski panākumi diezgan bieži nozīmē tehnoloģisku attīstību sākumā neparedzētās nozarēs. Pie tam nereti no atklājuma teorētiskā paredzējuma vai pat pirmajiem prototipiem, paiet diezgan ilgs laiks. Tad nu valstis un ražošanas uzņēmumi plāno savu darbību, cik viņi vispār pamana jaunos atklājumus un prot tos izmantot. hiu-batteries.de/en/research/supercapacitors-dr-pohlmann-dr-fleischmann/ en.wikipedia.org/wiki/Double-layer_capacitance kad noformulēja principu en.wikipedia.org/wiki/Higgs_boson 1964.gads un 2008.gads Pīters Higss, kurš 1964. gadā kopā ar pieciem citiem zinātniekiem trīs komandās aprakstīja Higsa mehānismu — veidu, kā dažām daļiņām iegūt masu. Lielais hadronu paātrinātājs (CERN) no 1998. līdz 2008. gadam.
darklight rakstīja: Cilvēks kaut kur brauc ar Sandero. Un? Man arī uztaisīt video, kā es ar T4 braucu uz Skulti? 100 punkti, ka Sandero ir krietni ērtāks.
Un. Bija domātas izmaksas. Salīdzinoši tiem kam viss tik dārgs. Un kur lādēt 👌
WALA rakstīja: Te lūk var labi redzēt kādas ir Ķīnas preces (traktori/ekskavatori utml.) kas domātas pašai Ķīnai (no ASV izsoles, tas kur komentē par "japāņu valodu" - 100% nekāda sakara ar japāņiem):
Kadreiz amīši paši tādus cepa

WALA rakstīja: Nu zin - kādreiz, tagad tak tāpat ir skaidrs ka mēģina nokopēt kaut ko no attīstītu valstu tehnikas, bet ne jau nu "aizsargstieņi" no plākšņu tērauda ... Ta jopcik sametini šitādu savā garažā ... un tad vēl noteikti drošāks sanāks ...
Kas, nedaudz izolentu un bambusa kociņus pietin. Mājai pie katra stūra sanāks nolikt par attiecīgo analogu no.
Bradypus rakstīja: Raimond, vari neliet visu garo čugunu, jo pats centīgi apstiprināji, ka tavas idejas ir derīgas tikai hobijprojektu līmenī. Un vai zini, kā visvairāk tajos hobijprojektos var ietaupīt enerģiju? Ar tiem nenodarbojoties VISPĀR.
Negribu te reklamēt ko, bet Biķernieku ielā lej čuguna detaļas RR automobīļiem. Patreiz vēl to dara/ne.zinu. Pirms dažiem gadiem vēl lēja, elektriski kausējot.
raimondsm rakstīja: Turpinot domu par to, kāpēc ideju attīstība ir tik lēna. Mikrobioloģija un Žakarda stelles un tālākā attīstība. Ļoti daudz ko nosaka sabiedrība, ne tikai laika noteiktie tehnoloģiskie uz zināšanu ierobežojumi. Te ir viena komiska līdzība. Ja Lēvenhuka laikā mikroskopijas attīstībai zinātniskajā domāšanā traucēja valdošais uzskats: gadsimtiem ilgi dominēja spontānas rašanās teorija — ideja, ka dzīvi organismi var rasties no nedzīvas matērijas. Šodien - patērētājs uzskata, ka laba pārvalde, zināšanas skolā, aktualitātes, jaunas idejas un to attīstība kādam ir jāpienes klāt. Viss radīsies pats no sevis ar veco attieksmi. ------------- iauto.lv/forums/topic/40954-kas-ir-koronaviruss-covid-19-kadas-pazimes-ka-izsargaties-tagad-ari-latvija?pnr=170 28.05.2024 Daži brīvdomības blakusefekti. jauns.lv/raksts/par-veselibu/606793-mediki-cel-trauksmi-latvija-verojams-loti-nopietnas-saslimsanas-uzliesmojums-bernu-vidu Šogad līdz maija sākumam reģistrēti jau 259 garā klepus gadījumi. Pretstatā 111 gadījumiem pērn visa gada laikā. Un teju puse no šogad saslimušajiem jeb 43 % bijuši bērni vecumā līdz 5 gadiem. --------------- Tā taču nav nekada tur teoretizēšana par kilovatstundām, ko var nesaprast, te ir praktiski vērtīga informācija vieglajā valodā.
Es tev vieglā valodā savulaik izskaidroju, ka garais klepus ir slimība, kas raksturīga bērniem. Tu atkal bļausties, ka bērni slimo ar slimību, kas raksturīga bērniem. Nudien pasaules gals.
darklight rakstīja: Mēs tak par to garo klepu jau izdiskutējām līdz riebumam, un nebija neviena, kas teiktu, ka pret garo klepu nevajadzētu vakcinēties! Ko tu atkal gribi?!
iciks rakstīja: Es tev vieglā valodā savulaik izskaidroju, ka garais klepus ir slimība, kas raksturīga bērniem. Tu atkal bļausties, ka bērni slimo ar slimību, kas raksturīga bērniem. Nudien pasaules gals.
Vispār jau laikam šai tēmai it kā neatbilst. Tā mana dziļā doma bija apmēram tāda - visādi prātojumi par zaļā čuguna liešanu, izmantojot Saules enerģiju ir tādi diezgan neparasti, izaicinoši un mierīgajiem iedzīvotājiem pat kaitinoši. Lai gan zaļā čuguna liešanai teorētiski var piekabināt gan autolietas, gan vienkārši kaut vai ģeneratora motora ražošanu, izlejot to no čuguna, gan arī zaļo ražošanu vispār, jo izlejot dārza mēbeļu detaļas no čuguna ir kaut kas cits, kā plastmasas ražošana. Ekoloģiju tur var piepīt mierīgi, prece, kas kalpo ilgi un ir pārstrādājama.
Interesantākie aparāti sākas kaut kur no 30 min.
t.i. ja šis strādā tik efektīvi kā stāstīts, tad šo metodi būtu jāizmanto pie ražošanas un ražotnēm visur kur rodas ne gluži tīri notekūdeņi ...
ZZZZ rakstīja:
Bradypus rakstīja: Raimond, vari neliet visu garo čugunu, jo pats centīgi apstiprināji, ka tavas idejas ir derīgas tikai hobijprojektu līmenī. Un vai zini, kā visvairāk tajos hobijprojektos var ietaupīt enerģiju? Ar tiem nenodarbojoties VISPĀR.
Negribu te reklamēt ko, bet Biķernieku ielā lej čuguna detaļas RR automobīļiem. Patreiz vēl to dara/ne.zinu. Pirms dažiem gadiem vēl lēja, elektriski kausējot.
Un pats vispār izlasīji, ar ko iebāzies? Es tieši par to Rainim jautāju - ko darīs šāds kausētājs, kad saule nespīd, bet līgumi jāpilda un viņš sāka liet čugunu par hobijistiem, kam nekādu līgumu nav.
ZZZZ rakstīja: Negribu te reklamēt ko, bet Biķernieku ielā lej čuguna detaļas RR automobīļiem. Patreiz vēl to dara/ne.zinu. Pirms dažiem gadiem vēl lēja, elektriski kausējot.
Šāda veida darbībai, kad ir diezgan daudz visādu citu darbu un čuguna detaļu liešana notiek reizi pa reizei, nevis notiek regulāra ražošana, ir diezgan piemērota tāda veida neregulārai viena vai otra darba darīšanai.
WALA rakstīja:Te atkal potenciāli interesants MIT atklājums par ūdens iztvaikošanu ... un tehniski varbūt pat ļoti noderīgs, ja mēs tā turpināsim pasaulē aizdirst ūdens resursus.
Skatījos video un atradu vēl šo www.youtube.com/watch?v=P6k7Qire06k www.youtube.com/watch?v=TZ0j6kr4ZJ0 news-pacific.churchofjesuschrist.org/article/kiribati-islands-to-benefit-from-desalination-project-partnership
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
14
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13