- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Bradypus rakstīja: Tieši tā - nevajag dirst šķidru. Nodrošināt tam miljardam normālus dzīves apstākļus būtu daudz lielāks ieguldījums piesārņošanas apturēšanā. Un tieši tāpat par "atjaunojamo resursu īpatsvaru" - jau tagad ir pakaļā izmaksas un tīkla stabilitāte - un paliks tikai sliktāk.
tīri interesanti - kā tu iedomājies viņiem nodrošināt normālus apstākļus? P.S. Komunisms ir padomju vara plus visas zemes elektrifikācija.
Bradypus rakstīja: Tikpat jautri pats esi pavilcies uz ekofašismu. Nav tādu vispārīgi definētu "mašīnu ar mazu degvielas patēriņu". Zem tava naida pret pseidodžipiem slēpjas skaudība pret pielietojumu. Tās mašīnas, kas tavā ieskatā ir ar mazu degvielas patēriņu, tērē vairāk pat par lielajiem SUViem, ja tiek izmantotas veidā, ko tu gribi aizliegt, jo visiem būtu jādzīvo tavu proletariāta dzīvi.
Neesot mašīnu ar mazu degvielas patēriņu? Nav tāpēc, ka tie ražotāji, uz kuru izstrādājumiem tu esi pavilcies, par patēriņu sevišķi neiespringst jo to mērķauditorija ir turīgi cilvēki pusmūža vecumā. Tikmēr fofāgens, kuram ir stipri plašāks modeļu klāsts, savulaik, pirms 20 gadiem ražoja divus "3L" modeļus, tā nosauktus, jo ar tiem vajadzēja varēt ierakstīties tādā patēriņā, un pirms 10 gadiem uzražoja 250 eksemplārus ar Volkswagen XL1, jeb "1L" mašīnu - tajā pielietotās tehnoloģijas pirmajā acu uzmetienā liekas mazliet kosmiskas, bet tad neaizmirstam ka BMW i3 nebija diži savādāks. Tehnoloģijas efektīvām mašīnām šeit ir, un jau sen - diemžēl ar tādām nesasniegt ne autoražotāju, ne globālistu mērķus. Par to pārējo murgu - jā, apskaužu noteiktu indivīdu risinājumu viņu kompleksiem - nopirkt lielu kasti, kurai nevar redzēt garām, un pēc tam vilkties un pirms katras bedres piebremzēt, jo negaidītā kārtā lielajai kastei nav golfa piekare ar golfa remontu izmaksām, tāpēc jāuzmanās, ka neiebrauc kādā bedrē; sabruks piekare un būs jāmaksā tūkstoši, labāk lēni dudināt, džips tak. Es arī tā šausmīgi gribētu izrādīties, bet, bļin, man krāns ir vidējā garumā, nevis īss, vai uz iekšu, un patīk reizēm izjust paātrinājumu, tāpēc nākas braukt ar normāla izmēra mašīnu un skaust tur tos onanētājus, kuriem nākas iet garām. Un jā, tiešām ir kā tu saki - lēnām dudinot pa pilsētu, jo jāizvairās no bedrēm, tiešām var dabūt mazāku patēriņu nekā normāli braucot izmantojot gāzes pedāli, un jā, tiešām, gribētu es to onanēšanu aizliegt :D
Bradypus rakstīja: Nu tā kā par to naudu, kas tiek papista EV un "zaļās" enerģijas projektos "pasaules glābšanai" uzbūvēt tiem cilvēkiem energoinfrastruktūru. Kaut vai ogļu.
Tas ir kā, uzbūvēt? Komunismu piedāvā? Ja kapitālisms neko tādu nepiedāvā, tad jau tur nav maksātspējīgu klientu.
Bradypus rakstīja: Pamēģini tepat Latvijā bez varas atļaujas pārdot kādam savu saražoto elektrību.
Hmm... Nedomāju, ka Latvijā būtu aizliegts tirgoties ar elektrību. Ražo un tirgo kaimiņam - pa vadiem, akumulatoros vai spaiņos. Bez varas atļaujas tu nedrīksti izmantot valstij piederošās elektrības pārvades kompānijas infrastruktūru - tas gan.
topinamburs rakstīja: Pat ja mani 400 kg visi nonāks vidē (ko apšaubu, jo iekšā ir itin vērtīgi materiāli), tos ar uzviju pārspēsi tu, ja turpināsi dedzināt benzīnu. Cik tonnas naftas tam ir jāvelta? Jāiegūst, jāpārved, jāpārstrādā, atkal jāpārved, jāpārdod. Un sadedzināsi, un viss, čušs, nav vairs, un nekad nebūs.
Pat ja nenonāks vidē nejauši aizdegoties, tad jā, ļoti iespējams nonāks vidē vai nu tīši aizdedzinot, vai līdzīgi kā riepas, kaut kur izmetot. Itin vērtīgi materiāli? Man necik sen atpakaļ gadījās redzēt purnagrāmatā viena pusmūža vecuma Latvijas izcelsmes teslas fanuzēna "atspēkojumu" intervijai ar Blodonu, kurā Blodons runāja no veselā saprāta skatupunkta, viens no punktiem bija "litija akumulatorus ir dārgi pārstrādāt", uz ko "atspēkojums" bija "litija akumulatoru pārstrāda izmaksā 50-200 eiro par kilovatstundu, piemēram, 40 kWh akumulatora pārstrāde izmaksātu 2000-8000 eiro, tas nav dārgi" - šeit bija runa par indivīdu, kurš gatavs melot un sagrozīt patiesību, lai tikai aizstāvētu savu pielūgto elektrisko rotaļlietu, līdz ar to, lai arī es nezinu no kurienes nāca šie cipari, man nav šaubu par to patiesumu, jo šis konkrētais cilvēks varētu tikai tos samazināt. Tātad, ko līdz ka tavs toksiskais atkritums satur vērtīgus materiālus, ja tā pārstrāda izmaksā apmēram tik, cik uzražot jaunus akumulatorus no jauniem materiāliem? Pie viena šī cena nozīmē to, ka tie akumulatori tiks kaut kur izmesti vai "nejauši" aizdedzināti - ja vien nodokļu maksātāji atkal nedabūs apmaksāt "zaļās" izpriecas. Attiecībā par benzīna dedzināšanu - jā, es dedzinu - mašīnā, kas ir pārdzīvojusi vismaz divas elektriskās rotaļļietas. Tikmēr tu te liekuļo - jo galvenā starpība šajā ziņā starp manu golfu un tavu elektrisko rotaļļietu ir tāda, ka mans golfs darbojas ar propānu, bet tava rotaļļieta ar dabasgāzi.
Bradypus rakstīja: Normālam cilvēkam nav nekāda satraukuma, ka gandrīz miljards dzīvo bez elektrības minimuma, kas ir definēts tik minimāli kā "Having access to electricity is defined in international statistics as having an electricity source that can provide very basic lighting, and charge a phone or power a radio for 4 hours per day." Jocīgajam kukainim liekas, ka mūsdienu minimums būtu vismaz 24/7 elektrība tādā apjomā, lai pietiktu vismaz arī ledusskapim - pirms ar šovu vākt un sūtīt humānitārās pārtikas kravas sabojāšanai, jo glabāt jau nav kur... Un vēl jocīgajam kukainim liekas, ka tie, kas pie šādas realitātes "glābj pasauli" breucot ar EV, kuru baterijas tie paši bez elektrības dzīvojošie rok drausmīgos apstākļos ar rokām, ir liekulīgi mēsli.
Ok, ej, salāpi pasauli. Es braucu ar EV jo tā ir lētāk un ērtāk man. Vienmēr esmu teicis, ka EV aizies masās tad, kad kritiskā masa to sapratīs. Bet šis apstāklis nemaina manas domas par to, ka fosilos ir stulbi vienkārši sadedzināt. Tos vajag izmantot gudri lai veidotu tādu industriju, kas ir ar minimāliem siltumnīcas efekta izmešiem. To nevar ātri, aizies desmitgades. Un "naftas baroni" met sprunguļus riteņos. Un politiķi populistiski polemizē. Un dažādu kalibru diktatori rūpējas par savām kabatām un ambīcijām. Un vienkārši noderīgie idioti, un apmaksātie troļļi internetā nodirš visu ar absurdiem tekstiem.
Bradypus rakstīja: Nešaubies ne mirkli, ka ari ar XC60 var "ielīst" zem 7 litriem ekobraukšanas režīmā. Bet normāli braucot, XC patērēs savus 8-9, kamēr tas nemotors uzleks uz visiem 14.
Normāli? Gāzi grīdā. Bremzi grīdā🙈 Šādi normālie pilni ceļi😡 Jā X5 3,0d ap 6l...😜 Tāpēc pārējie patreiz sūkā. Stāsts nav par otrabotkām...
msh rakstīja: Hm, ieskrieties un braukt ātrāk nekā vairumam un runa ir par Rīgu - nu tas pilnīgi nekādīgi nav apvienojams ar dudināšanu. Pie tā, kas man ir jādara, ja Rīgā gadās apstāties pie sarkanā nepareizajā joslā, lai līdz nākamajam krustam ieņemtu pareizo joslu, braucot ar golfu kas ieskrienas jūtami labāk par to tavas sievas XC60, man nav ilūziju kas ir jādara ar tādu XC60, lai "ieskrietos ātrak kā vairumam" - kārba ieslēgta sportā un pie sarkanā nospiesti abi pedāļi, iedegoties zaļajam bremze tiek palaista vaļā un Kuļene Pieci griežas 3-4k diapazonā. "Braukšana ātrāk kā vairākumam", pie tā ka dižajā pilsētā tur, kur var ieskrieties, liela daļa brauc kā no ķēdes norāvušies lopi, varētu būt kaut kas interesants - un arī pilnīgi noteikti nesavienojams ar dudināšanu... :D
Nezinu, cik bieži esi Rīgā, bet tāds dīvains priekšstats tev par Rīgas satiksmi izveidojies 😁 Nebrauc nemaz visi tik traki, pilns ar čammām un zem atļautā pukšķinātājiem. Vienīgais par to nokļūšanu nepareizajā joslā daļēji piekrītu. Ja pareizā josla iet lēni, bet tu pa nepareizo visiem esi lepni maucis garām, tad speciāli nelaidīs. P.S. Tikko lasīju vienu liepājnieku rakstu par satiksmes kultūras tēmu, un tur bija secināts, ka Rīgā brauc daudz kulturālāk un pieklājīgāk nekā Liepājā. Es gan pa Liepāju pie stūres esmu vizinājies uz pirkstiem skaitāmas reizes un ne ar ko ekstrēmu neesmu saskāries.
Bradypus rakstīja: Interesanti jau paliek, kur šamējam tā iedomu pasaule ir radusies.
msh rakstīja: Jā, ieslēdzot virzienrādītāju un cerot ka kāds palaidīs, tikmēr kavējot joslu aiz sevis - priekš kam tas vajadzīgs ja vajag tikai otrajā robā iepūst un nonāc kur vajag, nevienu netraucējot ![]()
Es neteicu "kavējot savu plūsmu". Es teicu "normāli iekļauties". Neticēsi, bet tā gadās un tas patiešām ir iespējams.
Tā ka reāli pi1rkt kautko kam pie mums nav servisa kas tādos specializējās - būsi ieguvis sev konstruktoru ... Un lietots BEV, hibrīds vai tamlīdzīgi, ja tas nav japānis vai vācietis ir reti lielas auzas ...
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
14
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13