? Opel Meriva īpašniekiem? - Forums - iAuto

? Opel Meriva īpašniekiem?

Dzēsts lietotājs Reģ.: 14.05.2025

Atnaks te tads VWfans, vinsh tev tadus batonus saspraudis ka nopirksi uzreiz! Meriva esot baigi labs aparaats. Es personigi gan domaju ka baigais shrots, bet mans viedoklis jau nav tik svariigs

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

Bet dizeli perkot sakuma cena ir lielaka neka bendziniekiem

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Master_D rakstīja: Tūlīt tu saņemsi vwfana aprēķinu, ka braucot ar 1.3 vwcdti dieseli viņš 7 gadu laikā būs ieekonomējis 1000 eiro.

Cik atceros, ekonomija bija 830Ls astoņos gados

Reģ.: 14.05.2025
0 1 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Es arī savu Merivu kustinu ne katru dienu. Šonedēļ vēl neesmu braucis - nebija vajadzības. Par lielo ietilpību piekrītu. Mums nav jumta kastes, tomēr, rudenī braucot no laukiem Alūksnes rajonā trīs pieaugušie un divi bērni sēdeklīšos vēl atvedām četras jaunas ziemas riepas, divus maisus kartupeļu (katru ap 45 kg), divus maisus ābolu (ap 10-15 kg), nedaudz kabačus, burkānus, gaļu, sēnes, kā arī vairākus lielos iepirkumu maisus ar drēbēm un citām pašiem un bērniem nepieciešamajām ikdienas lietām.

Nu jau mānies, Kartupeļu maiss nesver 45, bet gan 44,39 kg, un kāpēc nav pieminēts burkānu svars un izmērs? Tie bija lielie līkie vai mazie taisnie burkāni? Tas tomēr ir ļoti pat būtiski. Un kas tā par neprecizitāti, norādot ābolu maisa smagumu '10-15 kg' ??? Jābūt bija nosvērtyiem precīzi, lai zin, ka nav Meriva pārslogota!!!

Kas tā par gaļu? Brieža? Zaķa? Bebra? Un kas tie par iepirkuma maisiem ar drēbēm?? Nesmuki, galīgi nav aprakstīts pareizi, biedri Pēteri.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

batka rakstīja: Ja man butu tik mazi nobraukumi ka fanam,es vispar brauktu ar pieclitrigu amerikani.Kam vajag dizeli ja gada nobrauc mazak par 30000km

Kāda jēga izgāzt par transportlīdzekli milzu naudu, ja maz brauc?

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

batka rakstīja: Ja man butu tik mazi nobraukumi ka fanam,es vispar brauktu ar pieclitrigu amerikani.Kam vajag dizeli ja gada nobrauc mazak par 30000km

Pa astoņiem gadiem gan salasīsies savi 130-140 tūkstoši km. Un tad jau 1,3 CDTI būs atmaksājies, salīdzinot pat ar 1,4 litru benzīnnieku, kurš tad, kad es pirku auto, bija par 1200 eiro (840 latus) lētāks nekā 1,3 CDTI. Pašlaik uzkrātais ietaupījums ir 189 lati - salīdzinot ar degvielas izmaksām, ja būtu pircis 1,4 litru benzīnnieku.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

. Pašlaik uzkrātais ietaupījums ir 189 lati - salīdzinot ar degvielas izmaksām, ja būtu pircis 1,4 litru benzīnnieku.

Tu, tad kad uzpildies, pieraksti arī, cik benzīns tajā dienā maksā, nevis tikai DD?

andzha Reģ.: 05.11.2003
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

kolumbs rakstīja:

Pa astoņiem gadiem gan salasīsies savi 130-140 tūkstoši km. Un tad jau 1,3 CDTI būs atmaksājies, salīdzinot pat ar 1,4 litru benzīnnieku, kurš tad, kad es pirku auto, bija par 1200 eiro (840 latus) lētāks nekā 1,3 CDTI. Pašlaik uzkrātais ietaupījums ir 189 lati - salīdzinot ar degvielas izmaksām, ja būtu pircis 1,4 litru benzīnnieku.

Tev ģimene ir??

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

andzha rakstīja:

Tev ģimene ir??

Ir viņam gan sieva, gan bērni!

0 0 Atbildēt

Uggga rakstīja:

VWfans rakstīja:

. Pašlaik uzkrātais ietaupījums ir 189 lati - salīdzinot ar degvielas izmaksām, ja būtu pircis 1,4 litru benzīnnieku.

Tu, tad kad uzpildies, pieraksti arī, cik benzīns tajā dienā maksā, nevis tikai DD?

Tanī brīdī atceros abas cenas un vēlāk mājās datorā Excel tabuliņā ierakstu ciparus. Piemēram, pēdējo reizi uzpildījos 11.maijā, ielēju 43,86 litrus DD par Ls 26,62 (1 litra cena 60,7 santīmi). Tālākais aprēķins tāds - ja būtu Meriva ar 1,4 litru benzīnnieku, tad vajadzētu par 28% vairāk degvielas jeb 56,14 litrus 95.benzīna. Tas piektdien maksāja 65,3 santīmus. 56,14 litri tātad maksātu Ls 36,66. Starpība par labu 1,3 CDTI = 36,66 - 26,62 = Ls 10,04. 10 lati vienā uzpildes reizē, 8 lati citreiz, piecītis citreiz - tā tas ietaupījums palēnām salasās...

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

kolumbs rakstīja:

Fan, jautājums nebija tev, bet gan par to, kāpēc pirkt darg amerikāņu auto, ja maz brauc...

Merivu nevar uzskatīt par dārgu, bet te gudrinieks, teica, ka ņemtu 5 L amerikāni, ja maz brauktu...NEz cik tad tāds jauns vispār maksā?

0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

Fan, jautājums nebija tev, bet gan par to, kāpēc pirkt darg amerikāņu auto, ja maz brauc...

Merivu nevar uzskatīt par dārgu, bet te gudrinieks, teica, ka ņemtu 5 L amerikāni, ja maz brauktu...NEz cik tad tāds jauns vispār maksā?

Gudrinieks (batka) gan jau ka atkal salīdzina vecu nevis jaunu pieclitrīgu benzīnamerikāni ar jaunu un ekonomisku vācu dīzeli.

0 0 Atbildēt

Jauns Chrysler-300C sedans ar 5,7 litru benzīnmotoru maksā 40439 eiro - apmēram 2,7 reizes dārgāk nekā Meriva. Degvielas patēriņš arī ir apmēram tikpat reizes lielāks.

www.chrysler.lv/...

0 0 Atbildēt

ibio rakstīja: zato kaifs braukt un klausīties V8 motora skaņā kad paver droseli līdz galam vaļā

Ja to var atļauties, tad kāpēc gan ne?

0 0 Atbildēt

ibio

Patīkams dīzelis ir Hyundai-SantaFe 2,2 CRDi ar automātisko ātrumkārbu, gluži grīdā nespiež, bet uzrāviens no 80 līdz 115 km/h ir labs. Teicama skaņas izolācija, augsta sēdēšana, lieliska pārredzamība, ātrumu nejūt. Piedevām vēl 5 gadu garantija.

viagris Reģ.: 06.07.2004
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Piedevām vēl 5 gadu garantija.

Kam?

0 0 Atbildēt

viagris rakstīja:

Kam?

Nezinu, sīkāk nepainteresējos.

Biideklis Reģ.: 14.05.2007
0 0 Atbildēt

Vakar sho topiku ilgi lasiiju

Kur juus taadu vw fanu te raavushi?

Man nav ko teikt...

Man vienkaarshi nav ko teikt...

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

viagris rakstīja:

Kam?

KAM KAM , VWfanam protams

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

ja maz brauc nafig vispar jaunu mašinu pirkt???Tadu naudu iegruzit dzelzi kam vertiba atri krit...Nu nekada taupišana tur nesanak.Ietupi itka santimus bet pazaude uz auto vertibas krituma.Ja maz jabrauc panem piecgadigu auto un vico uz nebedu.Un fan dizelim apkopes ir dargakas ka benziniekam ta ka iepi$atie santimi aiziet tur

modena Reģ.: 03.09.2003
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

viagris rakstīja:

Kam?

Nezinu, sīkāk nepainteresējos.

3 lietām ir 5 gadu garantija... motors, virsbūve... un laikām transmisija.... parējam ir 3 gadi.... ta ka hyidaisti var paklusēt par 5 gadu brīnumgarantiju...

Reģ.: 14.05.2025
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Uggga rakstīja:

VWfans rakstīja:

Tanī brīdī atceros abas cenas un vēlāk mājās datorā Excel tabuliņā ierakstu ciparus. Piemēram, pēdējo reizi uzpildījos 11.maijā, ielēju 43,86 litrus DD par Ls 26,62 (1 litra cena 60,7 santīmi). Tālākais aprēķins tāds - ja būtu Meriva ar 1,4 litru benzīnnieku, tad vajadzētu par 28% vairāk degvielas jeb 56,14 litrus 95.benzīna. Tas piektdien maksāja 65,3 santīmus. 56,14 litri tātad maksātu Ls 36,66. Starpība par labu 1,3 CDTI = 36,66 - 26,62 = Ls 10,04. 10 lati vienā uzpildes reizē, 8 lati citreiz, piecītis citreiz - tā tas ietaupījums palēnām salasās...

Dalbajobs.

casuss Reģ.: 16.05.2007
0 0 Atbildēt

casuss rakstīja:

casuss rakstīja: Uznāca tāda impulsīva cemme padalīties savā "sāpē" .

Tātad, 2005. gadā iegādājos jaunu Merivu. Garantijas laiku nobraucu bez problēmām. Garantijas laiks beidzās 2 mēnešus atpakaļ....UN sāku just, ka laikam sāksies manas "laimīgās dienas" ), proti, savu ikdienas režīmu pieskaņot servisu darba laikiem un detaļu piegāžu termiņiem.. Tas pat nebūtu tas cemmīgākais,bet gan, ka pats fakts par izmaksām, kas parādās lamīgajam Merivas īpašniekam .

Stāsts īsumā - braukšanas laikā iedegas lampiņa - "stūres hidrolikas problēmas" un stūre grozīšana jāveic kā 15 kg hantelei. Brīžiem šī "patīkamā" opcija izbeidzas, brīžiem atkārtojas. Aizdzenu uz Adam auto....veči iztaisa diagnostiku.. slēdziens - beigta stūres sistēmas elektroniskā daļa ! Cena 640 lati + darbs. super !

Stāsta turpinājums.......interesanti, kad pienāks tie laiku, kad auto servisā bez "kvēla lūguma" un "sirsnīgas lūkošanās" automeistara acīs, automeistars uzreiz tā profesionāli, paralēli mutiskajam daļlasījumam par elektronisko bloku ietekmi uz remotētāja faktiskajām spējām kaut ko darīt, ierakstīs kaut vai 3 teikumos diagnostikas lapā - kāda ir konstatētā problēma un kāda darbība veicama, lai to novērstu. Savādāk paņemu diagnostikas lapu, bet tur rakstīts .."neobhadima zamena datcika". Pēc atkātoti izteiktas vēlmes tomēr kaut ko redzēt lapā dabūju..."bojāts devējs, kurš atrodas statnē. Defekts ir pašā blokā". Nu ko, labāk tas, nekā nekas .. Interesanti, ko teiks citā diagnostikā ?

Hmm....stūres pastiprinātājs darbojās normāli. No jauna diagnosticēt varēšu tikai tad, kad parādīsies atkal gļuki. Runāju ar vienu sābistu, kuram kaut kādas problēmas ar atpakaļgaitas signālgaismu elektoniku, šis saka, ka vispār jau tā diagnostika esot viens liels fufels, jo reāli servisos varot tikai pieslēgties pie "atmiņas" un piefiksēt, kāda problēmlampiņa kaut kad, kaut ko ir pazībsnījusi. Bet to jau es pats redzēju..... Citu neko kā vadu apsūbējuma notīrīšanu mehāniskā veidā (piemēram ar lupatu.. virāk palīdzēt nevar..

0 0 Atbildēt

casuss rakstīja: Hmm....stūres pastiprinātājs darbojās normāli. No jauna diagnosticēt varēšu tikai tad, kad parādīsies atkal gļuki. Runāju ar vienu sābistu, kuram kaut kādas problēmas ar atpakaļgaitas signālgaismu elektoniku, šis saka, ka vispār jau tā diagnostika esot viens liels fufels, jo reāli servisos varot tikai pieslēgties pie "atmiņas" un piefiksēt, kāda problēmlampiņa kaut kad, kaut ko ir pazībsnījusi. Bet to jau es pats redzēju..... Citu neko kā vadu apsūbējuma notīrīšanu mehāniskā veidā (piemēram ar lupatu.. virāk palīdzēt nevar..

Jā, tā viņš ir... Ar tām elektronikām nekad neko nevar zināt...

Manai Merivai arī grūti diagnosticējamas ķibeles nav gājušas secen... Par to jau rakstīju ,,Lasītāju pieredzē,, marta mēnesī. Neatkārtošos, bet citēšu:

,, Vēl pirmā gada laikā (vidēji reizi mēnesī vai divos mēnešos, bet ziemā biežāk) bija novērojama nepatīkama lieta - iesilušam dzinējam tukšgaitā turējās paaugstināti apgriezieni un no motora telpas puses nāca deguma smaka. Ja normāli apgriezieni iesilušam dzinējam ir ap 750, tad tajās nelabajās reizēs tie cēlās līdz 950-1000. Mainījās arī dzinēja skaņa - ja parasti tā bija tāda tīra, tad tajās nelabajās reizēs parādījās papildus kaut kāda pieskaņa, džinkstēšana, tā, it kā kaut kāda ķēde kaut kur berztos gar kādiem zobratiem. Šīs lietas parādīšanās bija nejauša un es nevarēju saskatīt kaut kādu sakarību, ka tā nelabā lieta rastos kaut kādos konkrētos apstākļos - šie simptomi parādījās gan braucot pa pilsētu, gan pa šoseju. Apstāšanās gadījumā pēc dzinēja noslāpēšanas, nākamo reizi iedarbinot motoru, vaina vairs neatjaunojās. Turklāt bieži bremzējot pie maziem ātrumiem brīžos, kad ātrums samazinājās līdz 5-20 km/h, dzinējs tiecās noslāpt - apgriezieni kritās tuvu noslāpšanas robežai (ap 600), tomēr motors nekad nenoslāpa un tad apgriezieni atkal īslaicīgi kāpa pie 1000 un tad atpakaļ normālā līmenī. Vārdu sakot - bija novērojami svārstīgi apgriezieni bremzēšanas nobeiguma fāzē. Februāra sākumā ar šīm sūdzībām vērsos,, Adam Auto,, servisā. Uz remontu bija jāgaida ilgi (26 kalendārās dienas), bet izskatās, ka marta sākumā auto garantijas ietvaros tika salabots kvalitatīvi. Mašīnai pārprogrammēja motora vadības bloku un/vai EGR vārstu. Tagad viss ir labi - apgriezieni tukšgaitā turas stabili gan kustībā, gan bremzējot, gan stāvot uz vietas. ,,

Šitā vaina nelika sevi manīt mēneša garumā līdz Lieldienām. Tad vairākas reizes tā atkārtojās, 15.aprīlī pat četrās epizodēs, un es atkal biju spiests pieteikties uz servisu. Maija sākumā biju Adam Auto. Pēc trīsarpus stundām, kas pagāja kopš auto atstāšanas tur, saņēmu paskaidrojumu, ka esot mašīnas dzinēju diagnosticējuši, neko neesot atraduši, tamdēļ neko nevarot izdarīt - lai tik es braucot līdz nākamajai apkopei, varbūt vaina ,,izlīdīs ārā,, nopietnāk... Pēdējo reizi vaina parādījās 1.maijā, pēc tam nav atkārtojusies...

Dzonijs_007 Reģ.: 16.06.2006
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Uggga rakstīja:

VWfans rakstīja:

Vot kaa tu incanti vari zinaat ka Meriva ar 1.4 benziinieku buutu aprijusi tiesi 56.14litrus vot nu ir ģēniji mums gan bet varbuut buutu tomeer 56.1399999liri tas nav ienaacis praataa?

Man gan liekas ka braucot pa šosejaam diez vai vareetu buutu 28% lielaaks pateerins Merivai ar benzinieku atceros ka man bija ford Mondeo ar 1.6 benzinieku un pateerinss bija videeji 5l/100KM braucot pa soseju tiesa gan videji uz 90 braucot.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

nesaprotu kāda jēga no jauna auto, ka pa servisiem vien dzīvo.. vai arī tas pieder pie Fīlinga..

Lasītākie raksti

Jaunie raksti