? Opel Meriva īpašniekiem? - Forums - iAuto

? Opel Meriva īpašniekiem?

Dzēsts lietotājs Reģ.: 14.08.2025

Atnaks te tads VWfans, vinsh tev tadus batonus saspraudis ka nopirksi uzreiz! Meriva esot baigi labs aparaats. Es personigi gan domaju ka baigais shrots, bet mans viedoklis jau nav tik svariigs

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 0 Atbildēt

Vēl 1983.gada Audi-100 1,8 benzīns - sliktāks par Merivu.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Tu esi slimnieks - no vienas galējības otrā - no paveca VR6 uz dīzeli, tad atkal VR6, tad atkal dīzelis, kas būs tālāk? Meriva ar 0,5 dīzeli? Jeb vai tev tie VR6 bija tikai tam, lai varētu pats sev apliecināt ka dīzeļi ir labi?

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
2 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

ibio rakstīja: ja jau tu nobrauc 20k gadā, tad gan jau ka daudz pārvietojies ārpus pilsētām, līdz ar to lielāks auto ir arī ērtāks garākos ceļa gabalos

Salīdzinot ar iepriekšējo auto (1993.gada Volkswagen-Vento VR6 ar automātisko ātrumkārbu), pa šoseju Meriva ir nedaudz patīkamāka. Par citām mašīnām, ar ko esmu braucis lielākus ceļa gabalus pa šoseju, teikšu tā:

2006.gada Peugeot-607 2,2 HDi - patika krietni labāk;

1991.gada Volkswagen-Passat VR6 - apmēram līdzīgs Merivai;

2004.gada Toyota RAV-4 2,0 benzīns - patika mazāk nekā Meriva;

2004.gada Opel-Astra 1,7 DTI - līdzīgs Merivai;

2001.gada Ford-Focus 1,6 benzīns - sliktāks par Merivu;

2003.gada Peugeot-307 1,4 benzīns - līdzīgs Merivai;

1989.gada 2 durvju Mazda-626 benzīns - līdzīgs Merivai;

1992.gada Volkswagen-Vento 1,8 benzīns - sliktāks par Merivu;

1988.gada Volkswagen-Golf 1,6 benzīns - daudz sliktāks par Merivu;

1983.gada Moskvič-2140 1,5 benzīns - katastrofāli sliktāks par Merivu.

a huļi tad tu nebrauc ar varen baudāmo peugejotu????

p.n.

vispār labs salīdzinājums es gribēju izbraukt testdraivu ar merivu.... bēēēt, kā Neapstrīdams Merivu Eksperts saka, tad 89gada mazda pielīdzināma merivai...... pēc šitiem vārdiem man tādā sūdā nemaz negribās kāpt iekšā

2 0 Atbildēt

msh rakstīja: Tu esi slimnieks - no vienas galējības otrā - no paveca VR6 uz dīzeli, tad atkal VR6, tad atkal dīzelis, kas būs tālāk? Meriva ar 0,5 dīzeli? Jeb vai tev tie VR6 bija tikai tam, lai varētu pats sev apliecināt ka dīzeļi ir labi?

Visas uzskaitītās mašīnas nav bijušas manas. Manējās bija:

1) no 1996.gada februāra līdz 2002.gada aprīlim - 1988.gada Volkswagen-Golf 1,6 benzīns, nobraukums manās rokās 98 tūkst.km;

2) no 2002.gada februāra līdz 2003.gada oktobrim - 1992.gada Volkswagen-Vento 1,8 benzīns, nobraukums manās rokās 30 tūkst.km;

3) no 2003.gada augusta līdz 2006.gada janvārim - 1993.gada Volkswagen-Vento VR6 ar automātisko ātrumkārbu un klimatkontroli, nobraukums manās rokās 42 tūkst.km.

4) tagad ir Meriva, kuras nobraukums 35,8 tūkst.km.

Pārējos pieminētos auto esmu dabūjis no radiem vai īrējis.

2 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

vispār labs salīdzinājums es gribēju izbraukt testdraivu ar merivu.... bēēēt, kā Neapstrīdams Merivu Eksperts saka, tad 89gada mazda pielīdzināma merivai...... pēc šitiem vārdiem man tādā sūdā nemaz negribās kāpt iekšā

Tas nenozīmē, ka Meriva būtu slikta, bet gan to, ka 1989.gada Mazda-626 ar divām durvīm un 2 litru benzīna motoru bija ļoti patīkama un laba. Toreiz 2001.gadā sanāca braukt ar ļoti labi saglabājušos Mazdas eksemplāru.

2 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Pirmais rakstīja:

Tas nenozīmē, ka Meriva būtu slikta, bet gan to, ka 1989.gada Mazda-626 ar divām durvīm un 2 litru benzīna motoru bija ļoti patīkama un laba. Toreiz 2001.gadā sanāca braukt ar ļoti labi saglabājušos Mazdas eksemplāru.

un tagad pasaki kur tev izdevās atrast nenojātu 91 gada fofāgenu (tas tak arī ir pielīdzināms merivai)????

a par dīzeļbaudāmību runājot - aizej uz salonu un paprasi lai tev iedod izbraukt ar kādu no bēmēvē dīzeļiem vai kautvai 2.0 dCi renaultu

tikai ar tavu braukšanas stilu tev sestajā ātrumā ielikt nemaz neizdosies

Seene Reģ.: 18.12.2002
2 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

ibio rakstīja:

rēķināt tu māki, bet normālu auto nopirkt nejēdz

Bet pilsētas režīmā gan Meriva būs par kādiem 30% ekonomiskāka, jo SAAB tērēs 9 litrus dīzeļdegvielas, bet Meriva - 6,3 litrus dīzeļdegvielas uz 100 km.

Ej ar kājām - patērēsi 0 litrus dīzeļdegvielas. Man mašīna ir domāta braukšanai, nevis santīmu skaitīšanai. Pēc tevis nosauktā saraksta ir skaidrs, ka ar kārtīgu mašīnu vispār neesu braucis. No tevis nosauktā saraksta esmu braucis tikai ar diviem - RAV4 un moskviču. Moskvičs ir lieta, ko vispār ne ar ko nevar salīdzināt. RAV4 - pilnīgi nebaudāms - braucu ziemā, kur stabilitāte un 4x4 piedziņai būtu jābūt jūtamai - rezultāta secinājums - uz ceļa labāk tura ne tikai SAAB, bet pat tukšs Nissan Primastar buss spēcīgā sānvējā...

2 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

VWfans rakstīja:

ibio rakstīja:

rēķināt tu māki, bet normālu auto nopirkt nejēdz

Bet pilsētas režīmā gan Meriva būs par kādiem 30% ekonomiskāka, jo SAAB tērēs 9 litrus dīzeļdegvielas, bet Meriva - 6,3 litrus dīzeļdegvielas uz 100 km.

Ej ar kājām - patērēsi 0 litrus dīzeļdegvielas. Man mašīna ir domāta braukšanai, nevis santīmu skaitīšanai. Pēc tevis nosauktā saraksta ir skaidrs, ka ar kārtīgu mašīnu vispār neesu braucis. No tevis nosauktā saraksta esmu braucis tikai ar diviem - RAV4 un moskviču. Moskvičs ir lieta, ko vispār ne ar ko nevar salīdzināt. RAV4 - pilnīgi nebaudāms - braucu ziemā, kur stabilitāte un 4x4 piedziņai būtu jābūt jūtamai - rezultāta secinājums - uz ceļa labāk tura ne tikai SAAB, bet pat tukšs Nissan Primastar buss spēcīgā sānvējā...

atļaušos precizēt.....

nevis 0, bet gam 0.000 litrus dīzeļdegvielas uz sotaku

2 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

atļaušos precizēt.....

nevis 0, bet gam 0.000 litrus dīzeļdegvielas uz sotaku

Piedod, kļūdījos...

Badjo Reģ.: 02.08.2006
2 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Seene rakstīja:

Man gadumijas rēķins ar visām pieklājības vizītēm pie lauku radiem un Jaungada sagaidīšanu Tallinā ietilpa vienā bākā. Līdz ar to joprojām nesaprotu kadel jacakare smadzenes sev un citiem ar Merivu...

Tavam lieliskajam SAABam ir liela degvielas bāka - 75 litri. Tāpēc varēji nobraukt 1000 kilometrus ar vienu bāku.

www.saab.lv/...

Manai Merivai bāciņa ir maziņa, jo lampiņa iedegas pie 44 nosvilinātiem dīzeļdegvielas litriem. Tādējādi 800-900 km ar vienu bāku varu nobraukt stabili, bet 1000 km var sasniegt tikai izteiktā ekorežīmā.

Nu pagaidi. Golfam 3 1.9 TDi ir 55 litru bāka (pret Merivas 53 litriem) un stabili var nobraukt 1100 km, ekonomiski 1200 km. Izmēģināts 100%.

subaru Reģ.: 23.08.2002
1 0 Atbildēt

Salīdzinājumam:

VW Golf 1.9 TDI 1998. gads.

No 2005. gada aprīļa līdz 2007. gada septembrim.

Km: 83 500 km

Litri: 4 827 litri

Lati: 2 786 Ls

Vidējā degvielas cena: 0.592 Ls/litrā

Vidējais degvielas patēriņš: 5.781 L/ 100 km

Vidējās degvielas izmaksas: 3.34 Ls/ 100 km

www.spritmonitor.de/...

1 0 Atbildēt

karoč tajā adresē par golfu nav visi dati

Auto: BMW 530d 2002. gads.

Kopš 2007. gada octobra

Km: 7 251 km

Litri: 633 Litri

Lati: 413.30 Ls

Vidējais patēriņš : 7,8 L/ 100 km

2 0 Atbildēt

Redz, kur mani dati:

www.spritmonitor.de/...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Redz, kur mani dati:

www.spritmonitor.de/...

ahh, šitāds santīma apjūsmotāju mājas lapis

tik smalki

1 0 Atbildēt

smaidiigais rakstīja:

www.spritmonitor.de/...

ahh, šitāds santīma apjūsmotāju mājas lapis

tik smalki

šitais "papildapriikojums" spaarda pa olaam

"driver's seat height adjustment" ...

man pat datorkrēslam (pa 30 Ls) darbā regulējas augstums

mašīna, kurā nevar be''nki noregulēt nav nekas vairāk kā zirga rati

0 0 Atbildēt

pljac !

šis tak ar savu žopeli ticis gandriiz pirmais starp visiem merivu iipashniekiem ekonomiskuma zinjaa !!!

www.spritmonitor.de/...

ko tagad dariisi, lai paarsspeetu tagadeejaas pirmaas vietas ieguveeju (ar 3.xx l/ 100 km ) ?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Bet varbūt tas kāds pilsētā nebrauc ātrāk par 30 kmph un uz bāņa ne ātrāk par 70 kmph

0 0 Atbildēt

ibio rakstīja: tā kā irmā vieta ir ar pārāk lielu atrāvienu - iespējams ka kāds uzdod ļipos datus, lai būtu pirmais.

pretējā gadījumā fans nolohojās, jo 1.7 meriva patērē mazāk nekā 1.3

tomēr vidējais cipars merivām ir virs 6

nu un REĀLAIS vidējais 6 litri pa štrāsi ir 1.9 megānei.... tikai vienīgais megānes mīnuss - pārāk daudz aiziet mentiem kukuļos par pārsniegto ātrumu

Kindzulis Reģ.: 20.10.2002
0 0 Atbildēt

subaru rakstīja: pljac !

šis tak ar savu žopeli ticis gandriiz pirmais starp visiem merivu iipashniekiem ekonomiskuma zinjaa !!!

www.spritmonitor.de/...

ko tagad dariisi, lai paarsspeetu tagadeejaas pirmaas vietas ieguveeju (ar 3.xx l/ 100 km ) ?

pipec... tas penziju reekjinaataajs(pichuks on zje fans) akau darba laikaa izklaideejaas

Piebaldzens Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

ibio rakstīja: tā kā irmā vieta ir ar pārāk lielu atrāvienu - iespējams ka kāds uzdod ļipos datus, lai būtu pirmais.

pretējā gadījumā fans nolohojās, jo 1.7 meriva patērē mazāk nekā 1.3

tomēr vidējais cipars merivām ir virs 6

nu un REĀLAIS vidējais 6 litri pa štrāsi ir 1.9 megānei.... tikai vienīgais megānes mīnuss - pārāk daudz aiziet mentiem kukuļos par pārsniegto ātrumu

Es gan zinu ka menti RENAULT masjiinas vienkaarsji NEINTERESEE... Bez PAMATOTA iemesla netur un neaiztiek... Savukaart BMW un MB ir redzeets ka reizem tipa dokumentu paarbaude un VISS...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
2 0 Atbildēt

www.spritmonitor.de/...

Kapēc izvēlējies dīzeli, vai nobraukums 20 000 gadā nav par maz priekš dīzeļa . pavirši uzmetu acis opel cenu lapai tur cenas dizelim aptuveni par 1000 Ls lielākas .

Jāpiebilst ,ka citām auto markām tā cenu starpība starp dīzeli un benzīnu ir visai iespaidīga ..piemēram CRV vienādi komplektēts dizels par 3500 Ls dārgāks par benzinu

batka Reģ.: 17.01.2007
2 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja:

www.spritmonitor.de/...

Kapēc izvēlējies dīzeli, vai nobraukums 20 000 gadā nav par maz priekš dīzeļa . pavirši uzmetu acis opel cenu lapai tur cenas dizelim aptuveni par 1000 Ls lielākas .

Jāpiebilst ,ka citām auto markām tā cenu starpība starp dīzeli un benzīnu ir visai iespaidīga ..piemēram CRV vienādi komplektēts dizels par 3500 Ls dārgāks par benzinu

Ja bet tas reķinašanas prieks tak...

pedaalis Reģ.: 27.04.2004
1 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja:

....Kapēc izvēlējies dīzeli, vai nobraukums 20 000 gadā nav par maz priekš dīzeļa . ...

Kas tu no Mēness nokritis....

tas viss tak 1.5 gadu laikā ir smalki aprunāts un aprēķini liecina ka atmaksāsies - lēni bet tomēr.........................

did33 Reģ.: 26.08.2003
1 0 Atbildēt

Ludzu pasaki, vWfan, cik X esi mainijis kautko piekare.

Videjais paterins parasti zem 7.

2 0 Atbildēt

did33 rakstīja: Ludzu pasaki, vWfan, cik X esi mainijis kautko piekare.

Videjais paterins parasti zem 7.

Nau viņš neko mainījis. Pa bedrēm uz rokām nesā.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti