Sretsked rakstīja:
Pirmais rakstīja:
Sretsked rakstīja:
Pirmais rakstīja: bet jebkurš nodoklis spekulatīvām darbībām ar nekustamiem īpašumiem ir nokavēts....
jau kopš brīža, kad viens buldozers pārdeva pozigbankai zemes strēmeli burušķūņa celšanai
un tagad šlosera vietā nodoklis bus jāmaksā Ozzam
Veseli bari 'ozu' arī tad smuki nopelnīja, bija tāds laiks.
nopenīja nevis Ozzu bari, bet gan BULDOZERISTI.... tā vot!
bet ozzam tagad būs jāapmaksā dzīru rēķins
Pirmais, nu *******,ja ? Nopelnīja ļoooti daudzi. Tu arī,ja kas.
es nopelnīju galvenokārt tikai to, ka man pirts ir oficiāli saskaņota tuvāk zemes gabala robežai, jo blakus gabals arī bija mans tajā brīdī, kad notika saskaņošana...
nu labi, pokuj, es varēji nopelnīt kaut miljonu.... kāpēc tagad vienādi būs jāmaksā gan man, gan Ozzam, kurš niuhjā nenopelnīja... tikai sagadīšanās pēc viņam ir vienīgais mājoklis, bet tas par 0.32 kvadrātmetriem pārsniedz noteikto normu, neskatoties uz to, kak tur dzīvo Ozz, viņa skuķis, 5 bērni un vecvecmamma, kas nestaigā...
es uzskatu, ka nodokli vajadzēja jau sen.... bet tas nebija izdevīgs tiem pasažieriem, kas pietuvināti tiem, kas vārījās uz tās lietas....
da kautvai kam piederēja tā zeme un turas ir tas pats saules akmens....par cik tika nopirkta un par cik pārdota....
pie tam ir dauhjā metodes kā apiet kautvai to pašu nodevu par reģistrāciju (1.5% laikam bija)
uzrāda pirkuma līgumā mazāku summu, bet lai pašvaldība neizmantotu pirmpirkuma tiesības vispirms pārdod 121/127 domājamo daļu, pēc mēneša pārdod atlikušo.... un vissssss....
a tam par cik zemi novērtē un uzliek hipotēku nav nekāda sakara ar pirkuma summu....
bet daaaudz vieglāk ir vienkārši uzlikt mistisku jaunu nodokli
iedomājies tos šmekulantus, kuriem no treknajiem gadiem palika teiksim 5 dzīvokļi, piemēram panoramaplazā.... viņs jau tāpat nezina kā samaksāt kārtējo maksājumu bankai.... bet viņam ierubīs vēl nodokli :
p.n.
man šodien zvanīja viens džeks, kurš izgrieza vienu projekteli - ķipa paņēma bēniņus un uzbūvēja tur 2 ekskluzīvus dzīvokļus.... vienu sev, bet otru mākleris (nu tāds - ar sābu) solīja pārdot par pusmiljonu 6 mēnešu laikā
ja būtu tas viens pārdots, tad otrs viņam sanāktu par velti un būtu vēl bišķit peļņa.... tikai fiška ir tur, ka neviens tagad nepērk (jo nevienam nav tādas naudas, ko atgrūst par tādu īpašumu, ko pats var uzbūvēt lētāk)
rezultātā džeks nespēj samaksāt bankai naudu un banka tūlīt lauzīs kredītlīgumu....