Papildlukturi,Led apgaismojums .Kas labāks,kāda pieredze?

Aigars1981 Reģ.: 23.01.2026

Ir doma aprīkot apvidus auto ar papildlukturiem.Kādi ir vislabākie?kur labāk pirkt un uzstādīt Pašam vai ir vietas kur to izdarīt?Kas ir šobrīd atļaut ,kādus ?un kur labāk stiprināt?un cik daudz?

0 0 Atbildēt

Piemēram Depo tirgo visādus ,vai kads ko tādu liek un kā kalpo un vai cena atbilstoša?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Te ir īsais jautājums - priekš kam? Reāli noderīgs tikai nomaļos ceļos ar maz satiksmes. citur sanāk daudz vairāk braukt ar tuvajiem, jo tas mēsls jāslēdz ārā krietni ātrāk nekā parastie tālie, lai nespīdinātu pretimbraucējiem acīs. 

0 1 Atbildēt

Vairāk meža apstākļiem,bieži sanak tieši naktīs pa meža ceļiem,arī garāki posmi un ziemas apstākļos un daudz jābrauc pa lielceļu naktīs ,ir rajoni kur ir intensīva zvēru kustība pa ceļiem neatļautās vietās🤣

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Atkarīgs no tā, kur un kā tu vēlies lietot. Darba gaismas ir darba gaismas - to funkcija ir atrasties uz traktora jumta un apgaismot tam apkārt pleķi, pietiekamu strādāšanai [pilnā gaitā ejošam traķim tas gaismas pleķis būs par īsu]. Ja taisies braukt pa tukšiem ceļiem, vari pirkt kādu diožu stieni. Ja vienkārši papildus tālos ikdienas lietojumiem, tad skaties lai stars ir fokusēts un jauda nav pārāk liela - visvieglākais veids kā neiebraukt auzās ir paņemt 60w halogēnlukturus, jo tādi var būt tikai vai nu papildnieki vai miglas.

Vēl neaizmirsīsim ka ar diožu stieni vai darba gaismām apskati iziet nesanāks.

Manā bijušajā darbavietā priekšnieks priekš T4 busa nopirka diožu papildniekus ar visiem E marķējumiem. Es tos uzliku, bet nu, savai mašīnai es tādus nah neliktu / ņemtu nost - jo tiem stars radās esam uz darba gaismu modi, un spožs. Reālais efekts - pirmkārt, gaisma nav pietiekami tālu, un otrkārt un galvenokārt, kad jāpārslēdzas uz tuvajiem, liekas ka pārslēdzies uz divām svecēm - tas ar visu to, ka es arī ieliku tam busam resnus vadus un relejus. Salīdzinājumam man golfā ar dzimtajiem papildniekiem ir viss kā vajag - ir labi tālie, bet tie nekādīgi netraucē. 

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Njā, T4 oriģinālās tālās gaismas ir reāla sāpe. Principā arī tuvās 😁 Man darba busam arī led stienis uz jumta - ja nu sanāk melnā naktī kur braukt. Uz skati jāskrūvē nost.

0 0 Atbildēt

Nu vēlreiz - jāieliek resni vadi lukturu vadu buntā, divi releji stūres kolonnas vadu buntā, un divi halogēna papildnieki. Man golfā ir lūk, avatarā redzamie lukturi kuros iekšā ir bezfirmu spuldzes - īpaši nesūdzos - nu tuvie varētu būt labāki, bet tā vajadzība ir tik nespiedīga ka neko negribas darīt. 

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Droši vien, ka tev ir taisnība, bet nesanāk jau laika ar to ņemties. Ņemot vērā, ka tas ir koplietošanas transports, kas vasarā izbrauc no pagalma vidēji reizi nedēļā, bet ziemā vēl krietni retāk. Tāpat jau tūlīt nāksies pie tā aparāta pastrādāt - jāaizmetina pāris caurumi sliekšņos un vēl apskates džekam nepatika, ka EGR vadības vakuuma trubiņa brīvi mētājas motortelpā ar iespraustu koka puļķi galā. Lika izdarīt tā, lai nevarētu redzēt, ka noņemts 😁 Nav ne jausmas, kas un kāpēc to EGR savulaik ir atslēdzis, bet es noteikti neriskēšu slēgt viņu atpakaļ, būs kaut kas jāsaveido. Vēl pirms gada par to trubiņu neteica ne vārda.

krix Reģ.: 04.10.2002
0 0 Atbildēt

man pieredze ar hilux.

uzstādīšanas vieta: priekšā, nedaudz virs numnura zīmes, uz aisargdugas. tā neveidojas atspīdums priekšējā logā, kā tas mēdz gadīties liekot uz jumta.

lukturi līdzīgi kā 2.bildē, bet uz 1 skrūves, jo tādi bija stiprinājumi uz dugas. Un arī vieglāk bija pagriezt leņķī uz grāvju pusi, lai izgaismotu mežmalas gar ceļu.

ieslēgt tikai kopā ar tālajiem, pie tam, tikai tad, kad ar atsevišķu slēdzi aktivizēta šo papildnieku ieslēgšana.

vadi, slēdži, releji tika uzstādīti wess.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Iebāz tos sev pilnai laimei kur saule neiespīd. Apnikuši jau šie žilbinātāji. Ko dos tev izgaismotas koku galotnes?

0 0 Atbildēt

Ja tevi viņi žilbina, tātad tev ir švaki tālie. Es par diožu stieņu lietotājiem nevaru sūdzēties - mani žilbina tie, kam diodes lukturos - gan šķūninga, gan rūpnīcas, par tālo gaismu asistentiem nerunājot - tikmēr tie, kam stienis, pamanās laicīgi pārslēgties manu tālo ietekmē. 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti