- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
darklight rakstīja: Tā nu tas ir un būs. Jāpierod pie domas, ka ar mašīnu uz centru jābrauc tikai galējas nepieciešamības gadījumā. Principā mani tas centrs vispār neuztrauc, jo sen jau esmu izslēdzis no ikdienas maršrutiem, dažreiz gan nākas sakost zobus un kaut kur iebraukt pa ceļam. Tad vienmēr brīnos, ka citi to murgu katru dienu pacieš. Mani personīgi daudz vairāk besī Deglava tilta nebeidzamais stāsts, un tagad vēl pie stadiona viss uzrakts.
Ievērtē arī to, ka ir cilvēki kuriem pa šamajiem liegumiem jānokļūst Rīgas ostās (kokmateriālu eksports, konteineru termināli utt) un pēc tam no turienes jātiek arī ārā. Tāds iespaids, ka Rīgas domes satiksmes departamentā šobrīd strādā gludsmadzenes hipsteri (vai vienkārši cilvēknīdēji), kuri ikdienā paši pārvietojas (vai vispār nepārvietojas) ar divriteni vai elektrisko (stāvdrāzi-āzi)
core rakstīja: Pilnīgu murgu sarakstīji, sākot jau ar to, ka Ķekavā nevar nopirkt lētāk māju/dzīvokli kā Rīgā.
Mārupē un Ādažos ir stingri lētāki dzīvokļi. M'jas nē. Ķekavā uz iepriekšējo haipu (2006-2008) mājas bija gandrīz 2x lētākas kā Rīgā. Tajā laikā tā milzu Ķekava uzauga. Pirms tam tur aptuveni dzīvoja vistu fermas strādnieki tikai. Ādažos tas pats
darklight rakstīja: Nu bet īstenībā gan no Ādažiem, gan Ķekavas jebkurā Rīgas rajonā var nokļūt nestumjoties cauri centram. Jā, var sanākt daži kilometri vairāk, bet tas līkums parasti ir to vērts. Ja vien, protams, nav jānokļūst tieši centrā vai tā apkārtnē.
Tā publika dzīvo Rīgā. Aglomerācijā viņi tikai nakšņo. Un obligāti stumjas cauri centram. Jeb veido korķus apbraucamā ceļā.
core rakstīja: Ja? Parādīsi tos stingri lētākos dzīvokļus? Es gan teiktu, ka tieši otrādi... un pirms tu rakstīji, ka tieši mājās ir lētākas, tagad jau nē
un viss pārējais vispār kaut kāda nesakarīga muldēšana
Šis no sērijas, kā te viens gudrīts stāstīja, ka viņa toyota maksājot kā porsche, tik esot labāka ![]()
Ozolciema nami, Mārupes nami uz piedāvāšanas brīdi bija aptuveni 20% lētāki kā ANALOĢISKI piedāvājumi Rīgā
feciic rakstīja: Gatavas mājas/dzīvokļa cena vienmēr iet roku rokā ar būvniecības izmaksām, tā ka var mierīgi turpināt sapņot par kautkādiem lētiem nekustamajiem un vaimanāt par netaisnību uz pasaules. Kas liedz tad iepirkties un gaidīt fortūnu?
Laikam īsti viens otru nesapratām, runa nav par netaisnību uz pasaules, bet gan par samērību. Mana doma bija - man 90to otrajā pusē bija vajadzīgi apmēram 1-1,5 gadi lai sapelnītu mājoklim, šodien maniem bērniem līdzīgam pirkumam nez vai 10 darba gadiem pietiks. Virzamies uz to, ka pilsonim pašam paliek arvien mazāk un mazāk, drīz būs jārukā 16h dienā par maizes riku un sardeli. Kā tur WEF galvas deklarē - tev nekā nebūs un tu būsi laimīgs!
1984 rakstīja: Cilvēki vienmēr un visos laikos ir rosījušies un ko darījuši. Tik nekad nekas nav veidojies no plikas rosības. Varu minēt piemēru no savas prakses - 90to otrajā pusē divistabu dzīvokļa cena 30km no Rīgas bija apmēram 5 manu neto mēnešalgu apmērā. Vai šodien tāda proporcija ir iespējama pilsonim parastajam?
Nu nez, šodien var atrast līdzīgus piemērus. Tik vai cilvēks, kam šāds dzīvoklis ir 5 neto mēnešalgu cenā, gribēs viņā dzīvot. Ambīcijas ir mazliet citas. www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/riga-region/vangazi/eclmh.html